По-малко пари за сметки, повече за вас

Свийте битовите разходи

По-малко пари за сметки, повече за вас

Разходите в едно домакинство са огромни, а приходите обикновено са твърде недостатъчни. Именно заради това трябва да мислите в една насока - как да харчите по-малко, без обаче да се лишавате от елементарни удобства. Има няколко кардинални решения, които ще ви помогнат да свиете разходите си за битови сметки. С тези стъпки към по-икономичен живот няма да забогатеете, но ще имате по-малко грижи при плащане на ежемесечните си задължения.

 

Сменете прозорците

Ако прозорците ви са единични или дограмата ви е стара и паянтова, е крайно време да ги смените. Енергоспестяващите стъклопакети се предлагат на все по-достъпни цени, така че не се колебайте и изберете именно това решение за своя дом. Инвестицията е еднократна, а разходите ви за отопление ще се свият чувствително. Имайте предвид, че в зависимост от предпочитанията ви, дограмата може да бъде от различен материал, а стъклата – двойни, дори тройни.

 

Пестете вода

Не говорим само за основните правила за изразходване на по-малко количество вода, като слаба струя или пък спиране на водата, когато не се ползва – при сапунисване и пр. Ако имате съдомиялна е грехота да хабите вода с предварително изплакване на съдовете. Това действие хаби гореща вода, енергия и време за задача, която така или иначе ще бъде свършена наново от машината. Просто премахнете остатъците храна от чиниите и ги поставете за миене.

 

Правилното осветление

Енергоспестяващите крушки завладяха пазара, и с право – те наистина изразходват много по-малко енергия, за да осигурят осветление със същия интензитет, както техните предшественици. Цените на флуоресцентните лампи са по-високи, но инвестицията си заслужава, защото много скоро ще пристигне намалялата сметка за ток от последния месец.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay