Положителната страна на несподелената любов

Положителната страна на несподелената любов

Независимо дали сте влюбени в някого, когото току-що сте срещнали, или сте били влюбени в някого, когото познавате през целия си живот - ако любовта не е взаимна, може да донесе много болка. Но това, което е важно да имате предвид, е, че този вид любов не е толкова интензивна, колкото любовта, която ще можете да почувствате, когато срещнете някой, който ще ви обича също. И докато чакате, несподелената любов всъщност може да ви научи на нещо полезно.

Това може да промени начина, по който гледате на отхвърлянето

Ако някой ви отхвърли, може да се почувствате като провал. Със сигурност е неприятно преживяване, когато някой, когото обичате, не ви обича. Но не е задължително това да е нещо, от което се смущавате, и не означава, че не сте достатъчно добри или сте недостойни за любов. Можете да изберете да интерпретирате това отхвърляне по различен начин и да научите нещо от него, без да се чувствате зле. 

Това може да ви помогне да разберете какво ви трябва в една връзка

Когато сте влюбени в някого, но не можете да сте с него в реалния живот, може да си измислите фантазии за него. И това може да бъде полезно, защото по този начин можете да научите от какво се нуждаете и какво ви прави щастливи. Може да научите повече за себе си и това да ви помогне да намерите подходящия партньор в бъдеще.

Това може да бъде терапевтично

Измислянето на фантазии също може да ви помогне да се отпуснете от стреса, който срещате в реалния живот. Визуализирането на нещо, което ви кара да се чувствате добре, всъщност може да ви накара да се чувствате добре физически. За вашето тяло също няма разлика между истинската и въображаемата любов. Така че, когато създавате фалшиви сценарии в главата си, допаминът ще бъде освободен.

Можете да научите какво ви прави щастливи

Несподелената любов е болезнена, така че ще трябва да правите неща, които ви харесват, за да ви помогнат да се справите с болката. Независимо дали става дума за хоби или прекарване на време с приятели - изцелителното преживяване може да ви покаже какви неща или какви хора наистина имат значение и да донесе радост в живота ви.

Това може да ви помогне да подобрите себе си 

Отначало може да искате да промените нещо в себе си, за да станете по-привлекателни за човека, в когото сте влюбени. Но може в крайна сметка да го направите само за себе си и да станете по-добри в някои аспекти, от които не сте били доволни в миналото.

Може да се научите как да бъдете щастливи сами

В началото може да е трудно да не бъдеш с човека, когото обичаш. Но с времето може да осъзнаете, че ключът към вашето щастие се крие във вас и че не се нуждаете от друг човек, който да усети това щастие. Само вие сте достатъчни, за да се чувствате пълноценни и да изпълвате живота си с положителни емоции.

Може да сте по-предпазливи във връзките

След като бъдете отхвърлени, може да е трудно да започнете нова връзка или да намерите някой, на когото да имате доверие. Но това може да е нещо добро. Може да ви даде повече време да опознаете някого по-добре и да решите дали той е подходящ за вас.

Ставате безкористни

Несподелената любов означава, че обичаш някого безусловно, без да искаш нищо в замяна. И вие също искате човекът, когото обичате, да бъде щастлив, дори ако това означава, че не сте този, който е предназначен да бъде с него и да го направи щастлив.

Може да ви направи по-силни

Животът се състои от много неща, които може да не ви харесат или които не винаги вървят по начина, по който искате. Несподелената любов е едно от тези неща, но вие можете да излезете от тази ситуация по-силни. Това може да ви научи как да се справяте с отхвърлянето и то не само в романтични връзки. Можете също така да научите как да не се отказвате от себе си и да продължите в трудни моменти.

Това доказва, че можете да обичате отново

Може да ви се струва, че обичате един човек толкова много, че никога няма да можете да го преодолеете и че цял живот ще бъдете сами. Но това не трябва да е вярно. Ако обичате някой, който не ви обича толкова много, представете си колко любов съхранява сърцето ви за човека, който ще ви отвърне със същото.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay