Несломим дух с неподправен талант

Несломим дух с неподправен талант

Ежедневни проблеми. В работата, вкъщи, трафик, време. И ние непрестанно се оплакваме. Бели кахъри.

 

Не че искаме да омаловажаваме, но понякога трябва да си дадем сметка какво се случва около нас. И в случай, че някой от вас търси подобно вдъхновение и преоткриване на това, което притежава, нека ви разкажем.

 

Хуанг Гуофу. Той няма ръце. Но има дух. Той е заместник куратор на Музея на талантите в град Чунцин в Китай и в момента планира да нарисува поредица от картини, изобразяващи стария град Чунцин. Такъв какъвто го е познавал като малък.

 

В устата си той държи клечка за хранене. Използвайки десния си крак, той държи химикалка, с която натиска клавиатурата, и така Хуанг използва компютър доста успешно. "Търся материали и снимки на стария Чунцин и се подготвям за предстоящото ми творение," казва Хуанг, чиято мотивация очевидно е непобедима.

 

Миналата година, той е назначен за заместник куратор на новоотворения музей. За неговия силен дух и артистични постижения. Не защото няма ръце. Не.

 

Хуанг е роден в Тониан, Чунцин. Когато е на 4, той губи двете си ръце, след като претърпява токов удар.

 

Започва да проявява силен интерес към рисуването, когато е на 12. Всеки ден, след училище, Хуанг рисува с краката си, в учебната тетрадка.

 

Творбите му са препоръчани за изложба в местния културен център и пожънват страхотен успех. Малко след това, Хуанг започва професионалното си обучение в градския център по изкуства.

 

Прекъсва обучението си, когато е на 18, тъй като баща му е на смъртно легло и Хуанг има нужда от пари, за да се грижи за него. Пътувайки из различни градове, Хуанг прави своето изкуство на улицата, продава го на минувачи и по този начин събира пари.

 

След като чува не един и два коментара – колко не е елегантно, че прави картините си с крак, Хуанг прави опити да рисува като държи четката в устата си.

 

Въпреки несполуките, той открива любовта, недалеч от дома си, в малък град в Провинция Съчуан. Ху Гуохуй е впечатлена от таланта и несломимата воля на Хуанг и през 2000 година, те сключват брак. Две години по-късно се връщат в родния град на художника – Чунцин.

 

След запознанството и женитбата им, Ху става неотлъчен асистент на Хуанг. Когато той иска да нарисува нещо навън, Ху носи дъската и другите му инструменти и излиза с него.

 

Музеят на Хуанг, в момента има няколко художника, които рисуват с уста и крака и са в същото физическо състояние като неговото.

 

"Когато животът ти затвори една врата, то трябва неминуемо да отвори друга," казва талантливия Хуанг.

 

"Искам да кажа на по-новото поколение, че пред тях няма никакви пречки. Единствената пречка пред тях, може да са самите те."



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay