Праскови през зимата? Точно от това има нужда кожата ви в момента!

Праскови през зимата? Точно от това има нужда кожата ви в момента!

Вчера си мечтаехме за сочни праскови и си мислиехме как ще трябва да изчакаме няколко месеца, за да се появят отново на пазара. Но се оказва, че този ароматен летен плод е спасение за кожата ни през зимата. Прасковата крие някои основни ползи за нашата красота и сериозни овлажняващи качества, което е от изключителна важност през студения сезон.

Екстрактът от праскова е луксозна съставка, която е от полза против стареенето за кожата Той включва естествени форми на витамин А за стягане на кожата и подобряване на тъмните петна, антиоксидант витамин С, помагащ за избледняване на белезите и борба със свободните радикали, витамин Е за защита на кожата ни от стресовите фактори на околната среда, както и витамини В и К, минерали, мастни киселини и повече антиоксиданти за намаляване на хиперпигментацията. Екстрактът съдържа и калций, който помага за регенерацията на кожните клетки.

Праскови през зимата? Точно от това има нужда кожата ви в момента!

Дерматолози споделят, че нашият процес на клетъчно обмяна се забавя с напредването на възрастта, така че е от ключово значение да правим всикчо по силите си, за да увеличаваме броя на клетките.

Прасковата е съставка, която не е агресивна. В случай че нямате специфична алергия към прасковите, няма специфични типове кожа, които трябва да я избягват. Най-големият плюс е, че кожата обикновено реагира добре на екстракта от праскова в сравнение със синтетичните заместители.

Праскови през зимата? Точно от това има нужда кожата ви в момента!

В кои видове продукти можете да намерите могъщата праскова? Екстрактът обикновено се среща с овлажнители и серуми, поради положителните страни, изброени по-горе, но и поради неговите супер хидратиращи свойства. Костилките понякога се използват и в грижата за кожата, тъй като са богати на мастни киселини, които помагат на кожата ви да задържа влагата. Прасковата може да бъде откртиа и в тонери, почистващи продукти и различни видове маски.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay