Продукти за грижа за кожата, които могат да нанесат сериозна вреда

Продукти за грижа за кожата, които могат да нанесат сериозна вреда

Всеизвестен факт е, че жените в миналото са използвали козметика с олово, живак и други токсични и дори радиоактивни съставки, защото са вярвали, че те оказват положително влияние върху състоянието на кожата. В днешно време разкрасяващите продукти съдържат далеч по-безвредни съставки и рядко довеждат до сериозна вреда на кожата и организма. Но все пак някои козметични продукти не са толкова безопасни, колкото си мислите.

Скрабове за лице с твърде груби частици

Честото ексфолиране може да увреди кожата ви. Абразивните ексфолианти премахват външния слой на кожата и увреждат бариерата, която я предпазва от околната среда. След ексфолиране кожата ви може временно да се чувства без мазнина, но по-късно тя ще произвежда още повече масло, за да компенсира сухотата.

Някои продукти за акне

Локалното лечение на акне може да остави кожата ви суха и раздразнена. Въпреки че тези симптоми често са временни, кожата ви все още може да започне да се лющи или изгаря. Някои перорални лекарства за акне могат да имат по-сериозни странични ефекти. Антибиотиците, например, могат да разстроят стомаха ви или да ви замаят.

Камъни Гуа ша

Масажирането на кожата ви с камъни от гуа ша има много предимства, като подобряване на кръвообращението и намаляване на болката във врата. Но тъй като включва триене на кожата с масажен инструмент, това може да доведе до спукване на малките кръвоносни съдове близо до повърхността на кожата ви. Това може да доведе до синини и леко кървене.

Суха четка

Сухото четкане е чудесно за ексфолиране на кожата, но не е за всеки, защото може да раздразни чувствителната кожа или да я изсуши прекалено много. Хората с възпалена кожа, включително екзема и псориазис, трябва да избягват сухото четкане, тъй като това може да доведе до инфекция.

Мокри кърпички

След почистване с такива кърпички оставате с усещането, че кожата ви е почистена, защото я оставя матирана. Но в действителност той премахва така необходимите масла от кожата ви, задействайки производството на себум и всъщност влошава акнето ви.

Химически ексфолиант

Ако използвате химически ексфолиант повече от веднъж седмично, може да увредите защитния филм от естествени масла, който покрива кожата ви. Използването на продукти с агресивни съставки може да доведе до възпаление и подуване. Суровите съставки в химическите ексфолианти могат да премахнат твърде много слоеве на кожата, оставяйки я зачервена и раздразнена.

Лентички за пори

Лентите за нос могат да премахнат много повече от черните точки, като изчистят порите изцяло от себум и мъртви кожни клетки. Тези компоненти вътре в порите са предназначени да поддържат здравословен маслен баланс в кожата и когато бъдат премахнати, порите ви могат да бъдат изложени на дразнеща мръсотия и омазняване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay