10 токсични храни, които могат да ви навредят

06.12.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Често разглеждаме суровите зеленчуци, семена и морски дарове като най-здравословните варианти, защото съдържат купища витамини и омега-3 мастни киселини. Това, което не знаем, е, че някои от тези храни също съдържат токсини, които могат да бъдат...

6 неща, които трябва да знаете за портокалите

06.12.2017 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Когато чуем "портокали" се сещаме както за миризмата на портокалови кори покрай Коледа, така и за разхлаждащ сладолед с вкус на портокал, през лятото. Както повечето плодове и зеленчуци, портокалите също могат да бъдат намерени на пазара през цялата...

Да, можете да отслабнете, без да се отказвате от белия хляб и пастата

04.12.2017 | 14:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Когато искате да отслабнете, всичко "бяло" е изключено. Белият хляб е зло, кафявият ориз е най-добър, а ако искате паста, най-добре е да е пълнозърнеста. Белите, рафинирани зърна са с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на обикновени...

14 ползи от консумацията на джинджифил

29.11.2017 | 11:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Вероятно сте виждали обикновения крив корен на джинджифил и не сте знаели какво да правите с него. Но неговите полезни лекарствени свойства са добре познати от древни времена. Той е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които имат...

9 плода, които подпомагат отслабването

17.11.2017 | 17:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Всички знаем, че, за да отслабнем е нужно много движение, физически упражнения и правилно хранене. Не трябва да ядме много мазно, пържено или сладко. Плодовете са едни от онези чудодейни храни, които са хем сладки, хем са ни позволени. Можем да ги...

11 предимства на бадемовото мляко, за които не знаехте

11.11.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Няма значение дали сте вегани или не. Бадемовото мляко вече се пие от всички хора. Понякога е нужно разнообразие, а бадемовото мляко е една прекрасна алтернатива на нормалното мляко. Ще ви запознаем с предимствата му, за някои от които може би не...

Ето какво да ядете, ако винаги се чувствате уморени

03.11.2017 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Липсата на спорт, яденето на лоша храна и седене на бюрото в продължение на 8 часа на ден. Всички тези неща имат много негативно влияние върху здравето ни. Ето кои храни трябва да консумирате, ако искате да сте в добро здраве и да спрете да се...

Трябва ли наистина да ядете сурови яйца?

01.11.2017 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Суровите яйца са част от доста традиционни рецепти, като домашна майонеза, дресинг за салата Цезар и т.н. Но напоследък все по-често се използват по нетрадиционни начини. Щангистите и атлетите ги добавят в смуутита за допълнителни протеини, други ги...

Паста в цветовете на дъгата

26.10.2017 | 10:00 по статията работи: Ася Фърцаловска  18
Линда Никълсън вижда пастата като възможност за създаване на изкуство. Тя боядисва пастата и прави различни форми, вдъхновени от природата и от ежедневни неща, които я заобикалят. Тя приготвя пастата сама и я оцветява с напълно естествени материали....

Получавате ли достатъчно витамин D3? Ето какво трябва да знаете

18.10.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Зимата идва. Но само защото се подготвяте да кажете "Сбогом" на слънчевите лъчи за няколко месеца, не означава, че трябва да се сбогувате и с витамин D, известен като "слънчевият витамин". Всъщност, съществуват 5 различни вида витамин D, които са...

Заредете кухнята си с тези здравословни продукти за есента

18.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Здравословното готвене е толкова забавно през есента, с хиляди вкусове, подправки, които правят сезона по-хубав и предлагат неограничени комбинации и рецепти. Има няколко продукта, които ще искате да имате на разположение през по-хладните месеци....

5 храни, които не бива да миете преди готвене и 5, които задължително трябва да миете

13.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Още от детството ни учат, че трябва да измиваме всичко, което ядем. Много малко хора обаче знаят, че този навик понякога причинява повече вреда, отколкото полза. Измиването на някои храни води до разпространяване на бактерии и много други негативни...

6 необичайни приложения на захарта

06.10.2017 | 15:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Захарта дава страхотен вкус на сладкишите, на кафето ни, на соковете. Но тя може да бъде използвана и за други неща, извън кулинарията. Ето кои са те. Помага за лекуване на рани Тя притежава антибактериални свойства и затова е добър дезинфектант....

Тези 5 подправки ще направят всяко ястие по-ароматно

05.10.2017 | 12:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Освен солта,има толкова много други подправки, което правят от ястието истинска кулинарна магия, която завладява сетивата. Ето 5, които са наш фаворит и ще направят храната ви ароматна, вкусна и питателна. Гарам Масала Това е смес от подправки, в...

Как да запазите хляба свеж за по-дълго?

26.09.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Няма по-лошо нещо и по-голям грях от изхвърлянето на хляб. Повечето видове хляб, които се предлагат в магазина съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и са пресни в продължение на много време. Ако обаче ядете истински хляб или го приготвяте...

Как изглеждат 100 калории: пресни плодове

18.09.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Опитваме се да се храним по-здравословно, да броим колко калории приемаме и т.н. Но знаем ли наистина колко са 100 калории в пресни плодове?  Прочетете и ще бъдете изумени колко много малини трябва да изядете, за да достигнете 100...

Няколко храни, в които не подозирате, че има глутен

13.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ако видите бекон с етикет "без глутен" не бързайте да вярвате. Манията с глутена води до някои много безумни твърдения и етикети "без глутен" навсякъде... истината е, че хората са свръхчувствителни към протеина, който се съдържа в зърнените храни,...

Подходящ ли е медът за вегани?

12.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Веганството е начин на живот, при който човек живее без да участва в експлоатацията на животни. Веганите се хранят изцяло с растителни продукти и не консумират нищо, което пряко или косвено е получено от животно. Веганите отказват да ядат дори мляко...

6 зеленчука, които са по-здравословни, когато са сготвени

06.09.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Яденето на зеленчуци е много полезно. Погрешно се смята, обаче, че всички зеленчуци са полезни само в сурово състояние. Много от тях са по-здравословни, когато се сготвят. Домати Доматите трябва да бъдат готвени, ако искате да се възползвате от...

8 храни, които предпазват кожата от увреждане от слънцето

11.08.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички жени обичат шоколадовия тен и мечтаят да го имат, но не е нужно да ви казваме колко много рискове крие излагането на слънце, нали? Слънчевите бани, дори разходките по улицата в слънчев ден са изключително опасни, ако кожата ви не е защитена...

10 храни, които можем да съхраняваме по-дълго, отколкото мислим

09.08.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лятото винаги носи слънце и радост и бихме искали да имаме винаги купа с пресни плодове на масата. За съжаление обаче повечето храни имат доста кратък срок на годност. Но не се притеснявайте! Ще ви дадем няколко съвета как да се наслаждавате на...

От колко калций се нуждаем и как да си го набавим?

01.08.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има списък с хранителни вещества, които знаем, че трябва да консумираме всеки ден, за да бъдем здрави. Калцият е изключително важен, а често се пренебрегва. При жените е много по-вероятно да не получават достатъчно калций от храната, отколкото при...

3 лесни начина да различите ГМО от органичните храни

29.07.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Учените твърдят, че въздействието на ГМО храните върху здравето е сериозно. САЩ, Канада и Китай отглеждат модифицирана царевица, соя и картофи, а Австрия, Гърция и Унгария се обявяват за свободни от ГМО. Вредите от ГМО продукти не са доказани, но...

Ето какво да правите с презрелите банани

20.07.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Не изхвърляйте бананите, които са презрели и са станали кафяви. С няколко минути обработка, те могат да бъдат превърнати в златна съставка за смуутита. Ето най-добрия начин да го направите: 1. Започнете с презрели банани (те имат повече вкус) 2....
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay