Често разглеждаме суровите зеленчуци, семена и морски дарове като най-здравословните варианти, защото съдържат купища витамини и омега-3 мастни киселини. Това, което не знаем, е, че някои от тези храни също съдържат токсини, които могат да бъдат...
Когато чуем "портокали" се сещаме както за миризмата на портокалови кори покрай Коледа, така и за разхлаждащ сладолед с вкус на портокал, през лятото. Както повечето плодове и зеленчуци, портокалите също могат да бъдат намерени на пазара през цялата...
Когато искате да отслабнете, всичко "бяло" е изключено. Белият хляб е зло, кафявият ориз е най-добър, а ако искате паста, най-добре е да е пълнозърнеста.
Белите, рафинирани зърна са с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на обикновени...
Вероятно сте виждали обикновения крив корен на джинджифил и не сте знаели какво да правите с него. Но неговите полезни лекарствени свойства са добре познати от древни времена. Той е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които имат...
Всички знаем, че, за да отслабнем е нужно много движение, физически упражнения и правилно хранене. Не трябва да ядме много мазно, пържено или сладко. Плодовете са едни от онези чудодейни храни, които са хем сладки, хем са ни позволени. Можем да ги...
Няма значение дали сте вегани или не. Бадемовото мляко вече се пие от всички хора. Понякога е нужно разнообразие, а бадемовото мляко е една прекрасна алтернатива на нормалното мляко. Ще ви запознаем с предимствата му, за някои от които може би не...
Липсата на спорт, яденето на лоша храна и седене на бюрото в продължение на 8 часа на ден. Всички тези неща имат много негативно влияние върху здравето ни. Ето кои храни трябва да консумирате, ако искате да сте в добро здраве и да спрете да се...
Суровите яйца са част от доста традиционни рецепти, като домашна майонеза, дресинг за салата Цезар и т.н. Но напоследък все по-често се използват по нетрадиционни начини. Щангистите и атлетите ги добавят в смуутита за допълнителни протеини, други ги...
Линда Никълсън вижда пастата като възможност за създаване на изкуство. Тя боядисва пастата и прави различни форми, вдъхновени от природата и от ежедневни неща, които я заобикалят. Тя приготвя пастата сама и я оцветява с напълно естествени материали....
Зимата идва. Но само защото се подготвяте да кажете "Сбогом" на слънчевите лъчи за няколко месеца, не означава, че трябва да се сбогувате и с витамин D, известен като "слънчевият витамин".
Всъщност, съществуват 5 различни вида витамин D, които са...
Здравословното готвене е толкова забавно през есента, с хиляди вкусове, подправки, които правят сезона по-хубав и предлагат неограничени комбинации и рецепти. Има няколко продукта, които ще искате да имате на разположение през по-хладните месеци....
Още от детството ни учат, че трябва да измиваме всичко, което ядем. Много малко хора обаче знаят, че този навик понякога причинява повече вреда, отколкото полза. Измиването на някои храни води до разпространяване на бактерии и много други негативни...
Захарта дава страхотен вкус на сладкишите, на кафето ни, на соковете. Но тя може да бъде използвана и за други неща, извън кулинарията. Ето кои са те.
Помага за лекуване на рани
Тя притежава антибактериални свойства и затова е добър дезинфектант....
Освен солта,има толкова много други подправки, което правят от ястието истинска кулинарна магия, която завладява сетивата. Ето 5, които са наш фаворит и ще направят храната ви ароматна, вкусна и питателна.
Гарам Масала
Това е смес от подправки, в...
Няма по-лошо нещо и по-голям грях от изхвърлянето на хляб. Повечето видове хляб, които се предлагат в магазина съдържат консерванти, стабилизатори и т.н. и са пресни в продължение на много време. Ако обаче ядете истински хляб или го приготвяте...
Опитваме се да се храним по-здравословно, да броим колко калории приемаме и т.н. Но знаем ли наистина колко са 100 калории в пресни плодове? Прочетете и ще бъдете изумени колко много малини трябва да изядете, за да достигнете 100...
Ако видите бекон с етикет "без глутен" не бързайте да вярвате. Манията с глутена води до някои много безумни твърдения и етикети "без глутен" навсякъде... истината е, че хората са свръхчувствителни към протеина, който се съдържа в зърнените храни,...
Веганството е начин на живот, при който човек живее без да участва в експлоатацията на животни. Веганите се хранят изцяло с растителни продукти и не консумират нищо, което пряко или косвено е получено от животно. Веганите отказват да ядат дори мляко...
Яденето на зеленчуци е много полезно. Погрешно се смята, обаче, че всички зеленчуци са полезни само в сурово състояние. Много от тях са по-здравословни, когато се сготвят.
Домати
Доматите трябва да бъдат готвени, ако искате да се възползвате от...
Всички жени обичат шоколадовия тен и мечтаят да го имат, но не е нужно да ви казваме колко много рискове крие излагането на слънце, нали? Слънчевите бани, дори разходките по улицата в слънчев ден са изключително опасни, ако кожата ви не е защитена...
Лятото винаги носи слънце и радост и бихме искали да имаме винаги купа с пресни плодове на масата. За съжаление обаче повечето храни имат доста кратък срок на годност. Но не се притеснявайте! Ще ви дадем няколко съвета как да се наслаждавате на...
Има списък с хранителни вещества, които знаем, че трябва да консумираме всеки ден, за да бъдем здрави. Калцият е изключително важен, а често се пренебрегва. При жените е много по-вероятно да не получават достатъчно калций от храната, отколкото при...
Учените твърдят, че въздействието на ГМО храните върху здравето е сериозно. САЩ, Канада и Китай отглеждат модифицирана царевица, соя и картофи, а Австрия, Гърция и Унгария се обявяват за свободни от ГМО.
Вредите от ГМО продукти не са доказани, но...
Не изхвърляйте бананите, които са презрели и са станали кафяви. С няколко минути обработка, те могат да бъдат превърнати в златна съставка за смуутита. Ето най-добрия начин да го направите:
1. Започнете с презрели банани (те имат повече вкус)
2....