Психологически трикове, с които ще побъркате хората около себе си

Психологически трикове, с които ще побъркате хората около себе си

Може би искате да станете зъл гений или просто да научите повече за човешката психика. Някои от следващите съвети могат да ви помогнат, когато някой се опитва да ви манипулира, докато други са идеални за вашите егоистични желания.

Ето някои от "най-злите" психологически хакове, които хората споделят в Reddit.

Направете комплимент по време на спор

Прекъснете скандала, като направите комплимент на опонента си. Потребител на Reddit обяснява, че това действие ще свари опонента ви неподготвен и можете да го склините да отстъпи.

Давайте неща

Докато говорите с някого, продължавайте да му давате неща. Малки предмети, които виждате около себе си. Можете да объркате противника или дори да получите безплатен обяд. Потребител споделя как е опитал това с приятел по време на обяда и докато се сбогували той просто му подал касовата бележка. Той просто я взел без въпроси.

Минимизирайте жестовете

Докато разговаряме с някого, ние се ориентираме по неговите жестове. Идеята е да лишите събеседника от всякаква подсъзнателна обратна връзка като не използвате жестове, докато ги гледате в очите. Това е най-лесният начин да накарате някого да спре да говори.

Психологически трикове, с които ще побъркате хората около себе си

Как да накрате някого да ви харесва

Ако знаете, че някой не е най-големият ви фен, помолете го да ви направи някоя проста услуга, като например да ви подаде питие от масата или да свърши малка, лесна задача, след което му благодарете и им кажете, че наистина са ви помогнали. Подсъзнателно ще започнат да ви харесват, без дори да знаят защо.

Потвърдете страховете му

Използвайте изречението "Всичко, което хората казват за теб, е истина". Ние сме обучени да мислим негативно, така че това просто изречение ще накара човек да се почувства несигурен и ще го откаже от неприятното му изказване.

Неловко мълчание

Накарайте човек да се чувства неудобно, като мълчите. Това работи чудесно лично и по телефона. Този трик кара хората да предполагат всичко, докат мълчите и това ги накара да започнат да признават глупавите неща, които са направили и които са ни довели до този момент, или в идеалния случай ги кара да отидат и да измислят начин да се справят с проблема, който те са създали сами.

Задайте нелеп въпрос

Разрешете всяка ситуация, като зададете на човек неочакван въпрос. Някой крещи? Попитайте го дали иска супа. В неудобна ситуация ли са? Попитайте дали искат супа. Плачат ли? Утешете ги, след това спокойни им предложете малко супа.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay