Пуешка руладина с билки и чесън

Пуешка руладина с билки и чесън

Пуешкото месо притежава специфичен вкус и аромат, които ни допадат особено много. Затова днес ще ви предложим рецепта за пуешка руладина с билки и чесън, която се приготвя толкова лесно, че ще ви се прииска да правите всеки ден!

Необходими продукти:

2 пуешки гърди без кости и кожа (не залагайте на месо от бут, тъй като то има доста по-силен аромат и е възможно да не допадне на всеки)

4 с.л. масло

Малко олио

Един пакет галета или смлени хлебни трохи от препечен хляб

6 скилидки чесън

3 с.л. градински чай

Магданоз

1/2 ч.ч. люспи от червен пипер

Прясна мащерка

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Прережете гърдите напречно като внимавате да не прерязвате докрай. Поставете парче фолио върху една отворена гърда и начукайте, докато се изтъни на около 6 мм. Овкусете със сол и черен пипер. Повторете с останалите гърди.

Разтопете маслото в голям тиган, добавете галетата/трохите и препечете до златисто кафяво. Прехвърлете в чопър, след това добавете мащерката, градинския чай, магданоза и чесъна и накълцайте на ситно. Овкусете с люспи червен пипер, сол и черен пипер.

Подсушете пуешките гърди, поръсете равномерно половината от сместа от чесън и билки върху гърдите и започнете да навивате плътно на руло. Закрепете рулото с кухненски канап. Повторете с втората гърда.

Натрийте руладините с малко олио и ги прехвърлете в застлани с хартия тави. Печете на 190 градуса за около 1 час. Оставете да изстине 20 минути преди нарязване.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay