Пуешкото месо притежава специфичен вкус и аромат, които ни допадат особено много. Затова днес ще ви предложим рецепта за пуешка руладина с билки и чесън, която се приготвя толкова лесно, че ще ви се прииска да правите всеки ден!
Необходими продукти:
2 пуешки гърди без кости и кожа (не залагайте на месо от бут, тъй като то има доста по-силен аромат и е възможно да не допадне на всеки)
4 с.л. масло
Малко олио
Един пакет галета или смлени хлебни трохи от препечен хляб
6 скилидки чесън
3 с.л. градински чай
Магданоз
1/2 ч.ч. люспи от червен пипер
Прясна мащерка
Сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Прережете гърдите напречно като внимавате да не прерязвате докрай. Поставете парче фолио върху една отворена гърда и начукайте, докато се изтъни на около 6 мм. Овкусете със сол и черен пипер. Повторете с останалите гърди.
Разтопете маслото в голям тиган, добавете галетата/трохите и препечете до златисто кафяво. Прехвърлете в чопър, след това добавете мащерката, градинския чай, магданоза и чесъна и накълцайте на ситно. Овкусете с люспи червен пипер, сол и черен пипер.
Подсушете пуешките гърди, поръсете равномерно половината от сместа от чесън и билки върху гърдите и започнете да навивате плътно на руло. Закрепете рулото с кухненски канап. Повторете с втората гърда.
Натрийте руладините с малко олио и ги прехвърлете в застлани с хартия тави. Печете на 190 градуса за около 1 час. Оставете да изстине 20 минути преди нарязване.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |