Това не са типичните пълнени чушки с кайма, ориза и чубрица. Днес ще ви покажем, че това така обичано ястие може да предприеме по-модерен характер и отново да бъде ужасно вкусно.
Необходими продукти:
4 чушки, разполовени
350 г пиле
Настъргана моцарела,
1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за сервиране
3 скилидки чесън, смлени
1 1/2 ч.ч. доматен сос
1 с.л. прясно нарязан магданоз, плюс още за гарнитура
Щипка натрошен червен пипер на люспи
Сол
Прясно смлян черен пипер
Домашен пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа комбинирайте моцарелата, пармезана, чесъна, доматения сос, магданоза и люспите от червен пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте, докато се комбинират, след което внимателно добавете предварително запърженото пиле.
Сложете сместа върху разполовените чушки и поръсете с още малко моцарела. Изсипете пилешкия бульон в тава за печене и покрийте с фолио.
Печете, докато чушките омекнат, от 55 минути до час. Премахнете фолиото и печете още 2 минути. Гарнирайте с магданоз и още пармезан преди сервиране.
0 | 0 |