Магията на Венеция се носи във въздуха

Магическата Венеция

Магията на Венеция се носи във въздуха. Романтиката е навсякъде - истинската романтика, онази, която кара жените да забравят всичко останало. Казват, че човек трябва да се влюби в Париж. Е, аз искам да се влюбя във Венеция, да пия шампанско в гондола на лунна светлина или пък да слушам италианска музика и да вечерям на свещи в някой романтичен ресторант на "Canale Grande.”

 

Тесните павирани улички пробуждат любопитството, а зад всеки ъгъл се крие изненада – магазин за венециански маски, малко уютно кафе или пък сладкарница с примамващи, ръчно направени и невероятно вкусни целувки. Лъскавите дизайнерски магазини си съжителстват с малки, топли ателиета за ръчно изработени бижута, маски, дрехи, шапки...

 

Историята се е просмукала във всяка сграда и е станала неразривна част от прелестния град. Величието на площад San Marco е неповторимо. Базиликата, дворецът на дожите и изгледът към морето са в състояние да омагьосат всеки. Няма по-запомнящо се изживяване от чаша капучино в историческото кафе "Florian” на San Marco под акомпанимента на пияно и цигулка. Само мисълта, че е отворило врати в далечната 1720г. ме кара да затая дъх.

 

А коледните светлинки блещукат наоколо. Няма нищо по-красиво от Венеция на Коледа. Всъщност, няма нищо по-красиво от Венеция. През всеки сезон. На пръв поглед малка, тя крие в себе си толкова много съкровища, че сякаш цялото време на света не е достатъчно човек види всичко, да й се наслади напълно, да й се насити. Както би се изразил някой италианец "La dolce vita...”

 

Влюбена съм... във Венеция. Тук магията се носи във въздуха.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay