10 причини да посетите Доха

Стлицата на Катар

10 причини да посетите Доха

Считан за нов и луксозен град, Доха привлича все повече западни туристи. Сградите се увеличават, но столицата на Катар е запазила душата си. Когато човек дойде в Доха, осъзнава нарастващото развитие на Катар. Даваме ви 8 причини да се потопите в един различен свят!

Задължително посетете най-оживения квартал в Доха

Това е souk Wakif . В него има много заначтчии, търговци, кафенета, магазини. Вечер всички излизат да се разхождате се чувства една много приятна атмосфера. Определено това не е за изпускане!

 

Разходка по Al Corniche

Тук е много красиво, както се вижда и от снимката и ако си направите разходка вечерта, когато слънцето залязва, ще бъдете омагьосани от гледката.

 

Музеят на ислямското изкуство трябва да ви е приоритет

Въпреки че музеят представя изцяло ислямското изкуство, сградата е проектирана от родения в Китай Американски архитект Лео Мин Пей (по-известен като I.M.Pei), дизайнер на пирамидата в Лувъра, както и на ред други забележителни сгради, един от най-прочутите архитекти в света днес.
За целта 91 годишния Пей е обикалял и разглеждал традиционната ислямска архитектура в продължение на 6 месеца. Резултатът е тази невероятна сграда, хармонично съчетаваща  ориенталски стил от миналото с модерен дизайн от 21ви век.

 

Релаксиращ престой в хотел Sharq Village

Удобно разположен и и със собствен плаж, Sharq Village resort е мястото, на което можеш наистина да  си починеш. Стаите са декорирани с вкус, а вътре можете да правите толкова много неща, като ние ви препоръчваме сауната.

 

Ресторант маратон

Няма как да сте дошли в Доха и да не отидете поне в няколко традиционни ресторанта, за да опитате от местните деликатеси. Трябва да опитате  типичната за Близкия Изток храна: хумус, агнешко, салати, местен хляб. Катарската кухня е доста вкусна – определено трябва да я пробвате.

 

Сафари в пустинята

Ако сте екстремисти и искате приключения, то със сигурност трябва да си направите едно сафати в пустинята. Ако това не ви привлича, просто една разходка сред пясъците би била фантастична.

 

Шопинг

Като всички световни столици, и тук можете да се отдадете на пазаруване и да си закупите много сувенири и дрехи.

 

Уникално пътуване с Qatar airways

Компанията предлага атрактивни цени и добро качество на обслужване.  Независимо дали сте в икономическа или бизнес класа, комфортът на пътниците е приоритет. Кабините са просторни, седалките удобни, а менюто е изключително разнообразно. Тук можете да се насладите на уникални вкусотии.

 

Музеите Mshreib

Музеите Msheireb са неразделна част от възстановяването на стария търговски център на града с традиционния му начин на живот. Реставрацията на четирите наследствени къщи - "Bin Jelmood House", "Company House", "Мохамед Бин Ясим Хаус" и "Radwani House" - в световно известни музеи, представлява жизненоважна част от развитието на Доха.

 

Национален музей на Катар

Една от най-красивите забележителности в Катар е Националният музей. Той е открит през 1975 година в сградата на реставриран дворец. Дворецът е построен в началото на XX век от шейх Абдула Бин Мохамед. В продължение на 25 години дворецът е бил седалище на правителството на Катар и семейна резиденция на шейха. 

Музеят предлага на своите посетители една от най-богатите колекции от артефакти и реликви, посветени на исляма. Друга полезна информация, която можете да научите, е свързана с астрономията, факти от петролната индустрия и живота на местните жители. Националният музей на Катар е носител на наградата "Ага Хан” за възстановяване на ислямската архитектура. Той помещава морски аквариум и малка лагуна, предлагащи запознанство с едни от най-интересните видове риби и морски костенурки. Някои от тях са живи, други- препарирани.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay