Градовете, в които трябва да се изгубиш!

Топ 6 на градовете в света, където магията е в това да се почувстваш изгубен

Градовете, в които трябва да се изгубиш!

Оставете картата настрани, затворете очи и се завъртете три пъти – време е да се изгубите. Именно това е идеалният начин да опознаете всяко ново място и да разгадаете тайните му.

Чувството, че не знаете къде точно се намирате, сами сте и се усещате в безизходица, по принцип не е от най-приятните, но в случая е напълно целенасочено и гарнирано с голяма доза авантюризъм. Шестте дестинации, които ще ви предложим, са перфектни за подобно приключение.

Първият град, в който трябва да се изгубите, е Венеция. Северният италиански град е една безкрайна верига от канали и мостове, стръмни улици и завои. Ориентир тук са знаците и стрелките, надраскани по стените на сградите. А на това място, изпълнено с романтика, може да ви се случи нещо като от филмов сюжет и да откриете някой знак на съдбата.

Свещеният град на хиндуизма, Варанаси, със сигурност е втората дестинация, която би ви накарала да се почувствате като герои от сериала "Lost". Тук можете да откриете храмове, сладкарници и десетки интересни места в скритите улички на индийски град. И все пак ако тръпката ви дойде в повече, изберете си някоя от рикшите наоколо и – право към хотела!

Третият град, в който си заслужава да се чувствате изгубени, е Лондон. Метрото тук е основният екскурзовод, до който се допитват туристите. Ефикасно, но къде е романтиката? Опитайте се да се отдалечите от подземния лабиринт. Намерете си някой площад и се докоснете до красотата на града.

Вечно забързан и неонов, замайващ главата. Такъв е Токио и в него не би ви било никак трудно да се изгубите. Потопете се в уаби-сабито* на японската столица.

Съседна Турция и по-точно – Истанбул е следващото място за изгубване в нашия Топ 6. Хотелите тук са навсякъде, както и уличните търговци. Ако се изгубите из уличките - лабиринти, седнете да изпиете чаша ароматен чай или чаша турско кафе. Домакините ще ви упътят за посоката. Влакчето в увеселителния парк на града пък предлага прекрасен изглед към Босфора.

Със своите системи - кръстовища и кръгово движение, столицата на Австралия, Канбера, редовно поставя капани за своите гости. Но има и по-добри начини да се изгубите тук. Точно в центъра на града – многобройните храсталаци, след които се виждат покрайнините на града – именно тук, където са и най-добрите места за похапване, кипи животът на Канбера.

 

* уаби-саби - философия на несъвършенствата и преходността - бел. авт.

24 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.08.2011|01:41
Токио си заслужава определено
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay