Работещите от дома са по-ефективни от пътуващите

Работещите от дома са по-ефективни от пътуващите

Все още има широкото схващане, че работата от дома е по-малко доходоносна от традиционната работа в офиса, нещо, което би направил само един амбициозен романист или начинаещ предприемач, който се бори да си плати наема. Но в действителност това не е така - поне, не вече. Както първи Bloomberg съобщава, новите данни от Бюрото за преброяване показват, че средната заплата на хората, които са работили от дома през 2018 г., е била 42 400 долара, което е приблизително с 2000 долара повече от тези, които са били в офиси, без значение дали са стигнали до работата си чрез обществен транспорт или с кола.

Тъй като тази сума далеч надвишава средната печалба на тези, които са взели такси или мотор за работа (30 400 долара) или са ходили пеша (21 800 долара), това означава, че хората, които работят от дома, сега са средно най-добрите в страната. И това е огромна културна промяна.

Благодарение на съвременните технологии, все повече и повече компании предлагат възможността за работа от дома си като една от допълнителните си екстри. Според последните данни на Бюрото за преброяване, броят на хората, които отчитат, че работят дистанционно, се е увеличил с два милиона през последните 10 години. Тенденцията за отдалечена работа е по-изявена сред онези в професии, които изискват по-високо и специализирано образование и осигуряват заплата от 75 000 долара или повече - подобно на технологията, например - вероятно общественото възприятие за работа от дома все повече ще звучи като индикатор на известен професионален и финансов успех , вместо да бъде нещо, което е гледано с насмешка.

Това е тенденция и в световен мащаб. Това е удобна опция не само за служителите, но и за собствениците на бизнес. Не се налага да се наемат офиси или да се плащат пътни на служителите.

И добрата новина продължава за хората, които искат да извършват служебните си ангажименти от вкъщи: проучването за състоянието на дистанционната работа показа, че служителите, работещи дистанционно казват, че се чувстват по-щастливи, по-продуктивни и по-малко стресирани от тези, които влизат в офиса. В днешния ден и епохата, в която може да е невъзможно да се дистанцирате напълно от работата, има смисъл възможността поне да бъдете в една стая с децата или съпруга си, да помогнете за подобряването на този несигурен баланс между работа и живот.

Така че, ако чувствате, че страдате от модния напоследък Бърн Аут и дългите часове, които днешната работна култура изисква, може да помислите да поговорите с шефа си за възможността да работите дистанционно. Това може да означава не само повече пари, но и повече щастие! Авторите на проучването установяват също, че работниците на възраст между 35 и 54 години, които са ходили пеша или са се придвижвали с колела до офисите си, се представят по-добре на работното място, отколкото тези, които шофират или вземат обществен транспорт. Тези изводи подкрепят предните проучвания, които показват, че шофирането всъщност е най-стресиращата форма на пътуване до там.

Разбира се, идеята, че активното пътуване до работа повишава производителността, не е съвсем изненадващо. От десетилетия знаем, че упражненията подобряват когнитивната функция и осигуряват здравословна доза допамин, която ни прави щастливи и спокойни.

Жалко, че все още е малък процента на хората, които активно пътуват до работа, тъй като физическата активност на открито носи повече здраве за по-възрастните възрастови групи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay