Ревността - доказателство за любов или егоистично чувство?

Ревността и любовта не се съчетават

Ревността - доказателство за любов или егоистично чувство?

Много хора твърдят, че, който ревнува, значи обича. Не, този, който ревнува без основание, по-скоро има психологичен проблем и трябва да потърси помощ. Ако партньорът ви ви дава повод за ревност, разбираме, но, ако постоянно го ревнувате и от въздуха и виждате опасност във всеки и всичко, то проблемът е във вас и по-точно в главата ви!

Ревността е болест и не бива да се срамуваме от нея. Трябва да сме достатъчно силни, за да я приемем, да си признаем, че имаме проблем и да потърсим помощ или да се опитаме сами да се справим.

Постоянното дебнене на партньора, мислите, че той сега е с някого другиго и правят нещо зад гърба ти.. това прилича на психоза и май не е далече от нея.

Хората, които ревнуват, обикновено имат ниска самооценка за себе си. Един силен човек, който е уверен в това, което е, в това как изглежда и какво може да постигне и какво значи за партньора си, никога не би ревнувал.

Липсата на доверие също е причина за ревност. Трябва да се запитате, обаче, защо не вярвате на партньора си. Та нали доверието е главно, за да се развива връзката ви. 

А може ли ревността да е проява и на его? Според мен да. Толкова искате цялото внимание да е насочено към вас, че ревнувате всеки път, когато партньорът ви обърне повече внимание на някой друг.

Ако искате отношенията ви да продължават и да бъдат хармонични, трябва да се отървете от това.

Ако обичате партньора си, вярвате му и преживявате прекрасни моменти, ревността няма място!

Ревността разяжда, унищожава, премахва, заличава любовта! Ревността е тази, която съсипва човешките отношения!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay