Ретрограден Меркурий от 10 септември: Как да оцелеем?

Ретрограден Меркурий от 10 септември: Как да оцелеем?

Дами, отново се започва! От 10 септември до 2 октомври, виновникът за всичките ни несполуки се завръща - негово величество ретроградният Меркурий. И това няма да е последният път за годината, но за това ще поговорим допълнително.

Какво точно представлява това явление?

Меркурий, кръстен на римския Бог, който е служило като пратеник на боговете, е бързо движещата се планета, която управлява комуникацията, пътуването и технологиите. Помага ни да предаваме съобщения, като контролира както това, което казваме, така и начина, по който обработваме информацията от околните. Три или четири пъти годишно Меркурий започва да се движи назад. Докато това явление е характерно и за други планети, тази конкретна ретроградност има потенциала да провали всички неща, свързани с комуникацията. За щастие тези периоди имат своя край, което ни помага да си отдъхнем поне за малко.

Този период от време е планетарното отражение на израза "два пъти мери, веднъж режи" и предлага три шанса да се уверим, че сме направили подходящ избор. Първият се случва, по време на предретрогания период на планетата, когато Меркурий пресича определен градус в небето. Вторият се случва, когато Меркурий е ретрограден и се обръща обратно над този градус, когато грешките могат да бъдат прегледани и коригирани. Последният ни шанс е, когато Меркурий направи последното си пресичане над градуса в периода, известен като пост-ретроградна сянка. 

Обикновено ефектите от ретроградния Меркурий започват да се проявяват около две седмици преди планетата да започне да се движи назад, а възстановяването продължава до две седмици след края на ретроградността.

Колко ретроградни периоди на Меркурий следват до края на годината и началото на следващата?

10 септември до 2 октомври: Предретроградната сянка започна на 22 август, пост-ретроградната сянка завършва на 16 октомври.

29 декември до 18 януари 2023 г.: Предретроградната сянка започва на 12 декември, пост-ретроградната сянка завършва на 23 февруари 2023 г.

Как да се справим?

Първото, което трябва да направим е да запазим самообладание и да се опитаме да сме максимално спокойни и обрани в изказа си. Проверявайте по три пъти всяко съобщение или имейл и отделете време, за да обясните внимателно намеренията си. Печатните грешки са неизбежни, а уменията за вземане на решения също могат да се разстроят, затова избягвайте да подписвате големи договори през този период. Ако се наложи, не забравяйте да прочетете внимателно дребния шрифт. Що се отнася до технологиите, ретроградният Меркурий ще бъде виновен за всички масивни сривове, така че е препоръчително да не купувате нови джаджи през следващите три седмици. И ако ще пътувате, предвидете си малко екстра време, за да избегнете закъснения.

Оцеляването по време на ретроградния Меркурий е доста просто, противно на очакванията: не забравяйте да коригирате всичко, подбирайте внимателно думите си, избягвайте подписването на договори (или ги преглеждайте много старателно), заключвайте данните си и внимавайте за злополуки при пътуване. Истината е, че ретроградният Меркурий не е толкова лош и може да ни послужи за тримесечна самооценка, за да разберем до каква степен сме готови да се изправим срещу трудностите. Приемете го като време за размисъл

Този ретрограден Меркурий започва под знака на Везни. Това е знакът на партньорството и баланса. Това означава, че бившите партньори могат да се появят отново. В петък, 23 септември, ретроградният Меркурий напуска Везни и навлиза в практичната Дева, която се управлява от Меркурий, което прави втората половина на тази ретроградност изключително интензивна. Енергията на Девата е ориентирана към детайлите и продуктивна в най-добрия си вид, но докато управляващата планета на земния знак е ретроградна, това може да доведе до безпокойство и стрес. Не забравяйте да се консултирате с вашия терапевт и знайте, че всичко ще се оправи веднъж щом настъпи 2 октомври!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay