Рецепта за френски ябълков тарт

Рецепта за френски ябълков тарт

Този сладкиш се приготвя много лесно, тъй като се прави с бутер тесто. Тази рецепта е чудесен начин да оползотворите ябълките, които имате вкъщи. В тарта се слага много масло, което го прави много вкусен. 

Необходими продукти:

4 броя ябълки, измити, обелени и нарязани на тънко

1/2 ч. захар

сокът от 1/2 лимон

щипка индийско орехче

4 с. л. масло

1 лист бутер тесто

1 голямо яйце, разбито

3 с. л. конфитюр от кайсии

2 с. л. ром (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и подгответе една тава, като сложите хартия за печене. 

В голяма купа сложете нарязаните ябълки, поръсете ги с лимоновия сок, захар и индийско орехче.

Сложете бутер тестото върху хартията за печене и го надупчете с вилица. Печете 15 минути. 

Наредете ябълките върху тестото, като не слагате ябълки по краищата. Намажете ябълките с маслото, а краищата на тестото с разбитото яйце. 

Печете около 20-25 минути. 

Сложете конфитюта в микровълновата за няколко секунди. Намажете готовия тарт с конфитюра. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay