Какво да правите, когато искате да изпечете хляб, но нямате мая? Пригответе този хляб с фъстъчено масло. Може да се съхранява на стайна температура, в затворен плик или кутия до 3 дни. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
спрей за готвене
2 големи яйца
1/3 ч. захар
3/4 ч. л. сол
1 ч. мляко
1 с. л. бял оцет
2/3 ч. фъстъчено масло
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 2/3 ч. брашно
Начин на приготвяне:
Зазгрейте фурната на 200 градуса. Сложете хартия за печене в една тавичка и напръскайте със спрей за готвене.
С помощта на миксер, разбийте яйцата. Постепенно добавете захарта и солта и продължете да разбърквате.
Междувременно в средно голяма купа сложете млякото, оцета и фъстъченото масло и разбъркайте добре.
В друга малка купа комбинирайте брашното, бакпулвера, содата за хляб.
Добавете малко от сместа с мляко към яйцата, след това малко от брашното и така редувайте, докато комбинирате всички съставки. Като разбърквате непрестанно.
Когато се получи гладко тесто, изсипете го в тавичката.
Печете около 1 час.
Оставете хляба да изстине.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |