С вкус на Франция: Киш Лорен

Със сигурност ще се влюбите безвъзвратно във вкуса му!

С вкус на Франция: Киш Лорен

Продължаваме да се гмуркаме все по-дълбоко из необятните води на френската кулинарна класика, за да преминем постепенно към основните ястия. За целта днес сме ви подготвили рецепта за един превърнал се в култов местен специалитет. А именно - киш Лорен.

Необходими са ви:
300 г маслено тесто
1 с.л. зехтин
1 глава кромид лук
100 г бекон
1 ч.ч. сирене чедър
3 яйца
1 ч.л. брашно
300 г заквасена сметана
½ ч.ч. прясно мляко
щипка сол
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Леко намазнете форма за пай.

Постелете масленото тесто и го притиснете към дъното и стените на формата. Махнете излишното тесто като го изрежете с нож, плъзгайки го по ръба на формата.

Постелете хартия за печене върху тестото и отгоре разпръснете боб или ориз, ако нямате специални топчета за печене. Това се прави с цел да не се надуе излишно кората. Печете за 10 минути или до златисто. След това махнете зърната и хартията и печете за още 10 минути.

Загрейте зехтина в тиган и запържете ситно нарязаните лук и бекон. Гответе за 3 минути. Извадете на домакинска хартия, за да се отцедят. Оставете лука и бекона да се охладят.

След това поръсете лука и бекона върху изпечената кора на киша. Отгоре разпределете настърганото сирене чедър.

Намалете фурната на 180 градуса. Смесете останалите продукти и ги разбъркайте. Полейте с тази смес киша. Печете за още 30-35 минути. Оставете да се охлади и сервирайте.

Още вкусни идеи може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay