В поредица от няколко тематични материала в пространството на Jenite.bg ще обърнем подобаващо внимание на някои от най-интересните и, разбира се, вкусни представители на френската кухня. Стартираме своеобразното си меню с топла супа за душата, издържана в класическа за Прованс рецепта. А ето я и как да си я приготвите.
Необходими са ви:
450 г праз лук
500 г домати от консерва
300 г замразен грах
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
125 мл пилешки бульон
1 с.л. оцет
4 яйца
4 филии хляб
щипка розмарин
щипка лют червен пипер
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тенджера и запържете в него предварително счукания чесън. Добавете праза и нарязаните на едро домати, а после подправете на вкус с розмарин, лют червен пипер, сол и черен пипер.
Захлупете тенджерата и варете за около 15 минути на тих огън като разбърквате от време на време.
Добавете замразения грах и го варете още 5 минути.
Изсипете бульона, 1 л вода и оцета и оставете супата да заври.
Чукнете всяко яйце поотделно в супата. След 5 мин. ги извадете внимателно и ги отцедете.
Препечете филиите хляб, сложете по 1 яйце върху всяка от тях в купички, после сипете супата върху яйцето и хляба.
Още вкусни идеи може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
0 | 0 |