С вкус на лято отслабваме

Лятно отслабване с няколко свежи предложения

С вкус на лято отслабваме

В разгара на лятото отваряме страниците на една до-болка-позната тема - отслабването. За добрия тонус и чувството на свобода, когато се чувстваме хармонично в кожата си и харесваме размерите си, до такива върховни чувствени владения се стремим непрестанно. Именно за това ще разгледаме няколко идеални за лятото и целта храни - направо казано "идеалки".

 

 

Зелен, по-зелен, най-зелен чай

По скорошни данни, публикувани в Хранителния журнал хората, които се движат повече и пият не само вода, но и зелен чай, губят килограми по-бързо. Защо? Антиоксидантите, които се съдържат в чая са наречени катехини /или флавоноиди/. Действието им засилва работата на метаболизма и влияе очистително на тялото. За по-добър вкус можете да прибавите към питието си шепа боровинки или касис, а любимите плодове винаги са добро решение за подслаждане.

 

Освежаващ вкус

Гаспачото преди основното хранене, според диетолозите, е добра стъпка към намаляване на теглото. Феновете на студената супа могат спокойно да и отделят нужното внимание, като по този начин намаляват апетита си за следващото ястие и поемат по-малко калории.

 

Плодов микс

Салатата със сочни плодове е най-добрата закуска, която можете да изберете. И в тон със сезонните предложения динята, пъпешът и гроздето ще се чувстват чудесно, нарязани във вашата чиния и овкусени с малко течен мед.

 

 

Испански вкус: сангрията

Даваме отпуска на маргаритата, защото комбинацията на плодове и студено вино изглежда изключително примамлива през топлите месеци. Друг плюс на вкусната напитка е благоприятното ѝ действие за сърцето, а огромното съдържание на витамини ни кара моментално да закопнеем за чаша от испанското удоволствие.

 

 

Лятото е най-подходящият сезон за отслабване. Освен, че апетитът на повечето от нас е намален, свежите салати и леките ястия са "на мода". Партита, танци и движение на открито царят около нас, така че сега е времето да се възползвате от "екстрите" и най-сетне да влезете в точно онези дънки.

 

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 26.07.2011|12:29
Лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците. Ако сега не им се насладим, то тогава кога? От миналата година започнах да приготвям Гаспачо и всички вкъщи много го обичаме. През лятото много хора отслабват, защото ядат по леки храни, което е много добре като се има в предвид проблема с наднорменото тегло в България. Хайде всички на салатките. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay