През зимните месеци няма нищо по-сгряващо и вкусно от една купа топла и ароматна супа. А вариантът, който ще ви предложим днес, в добавка е и изключително здравословен и диетичен, тъй като не съдържа никаква мазнина - нито олио, нито масло. Една чаша от нея съдържа само 23 калории, а за сметка на това е изпълнена с фибри и антиоксиданти.
Необходими продукти:
5 червени чушки, разрязани на половина и изчистени от семките
2 жълти чушки, също разполовени и изчистени
1 глава кромид лук
4 нарязани скилидки чесън
1 с.л. царевично брашно
5 чаени чаши зеленчуков бульон
6-7 листенца пресен босилек
сол на вкус
1-2 чаени лъжички захар
1-2 чаени лъжички млян черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете чушките. Сложете ги в студена вода и махнете люспите внимателно.
Сложете лука и чесъна в незалепващ тиган и ги запечете леко за около минута. Добавете брашното и продължете с печенето за още няколко минути, докато покафенеят и станат ароматни.
Сложете 1 чаша от зеленчуковия бульон, печените чушки и 2 листенцата босилек. Разбъркайте и оставете течността да заври. Покрийте с капак и варете за няколко минути.
Охладете малко и пасирайте.
Сложете в съд с тънко дъно, налейте останалото количество бульон и оставете да заври. Намалете силата на котлона, сложете сол, захар и черен пипер. Варете още 2-3 минути.
Сервирайте супата топла и гарнирана с листенца босилек.
Още здравословни и вкусни предложения от Kulinar.bg:
1 | 0 |