Ето кои са трите храни, които Хали Бери не хапва

Ето кои са трите храни, които Хали Бери не хапва

Хали Бери споделя, че диагнозата диабет е променила драстично начина й на хранене...

От тогава тя консумира захар, въглехидрати и конвенционалното вино с цел на подобри състоянието си и да се чувства здрава, колкото е възможно повече.

Днес холивудската звезда се наслаждава на плодове с ниско съдържание на захари, храни без въглехидрати като нудълси от тиквички с пюре от карфиол и органично кето вино.

Ето какво разказва тя:

"Фитнесът е важна част от моя живот. Наистина вярвам, че това, което слагаме в устата си има огромно влияние върху нашето здраве и аспекти на нашия лайфстайл. От първо лице съм наблюдавала промените, които се случват с мен, когато ям или не ям дадена храна. През целия си живот съм актуализирала диетата си, така че тя да подкрепя здравето ми. След като ме диагностицираха с диабет, когато бях на 22 години, не вкусих три храни никога повече.

Хората винаги ме питат дали е трудно да избягваш определени храни и дали те ми липсват – и моят отговор е? В никакъв случай.

Трябва да призная, че е вярно, че начинът, по който променяш храненето си в началото е невероятно трудно. Вярвайте ми, помня постоянната смяна на настроенията и желанието за нещо сладко. Но след време, на мен ми бяха нужни около три седмици, тези желания изчезнаха и навиците ми се промениха. Повярвайте ми, че се чувствам много по-здрава и пълноценна, когато отказах тези храни и никога не бих се върнала към тях.

Захар. Когато бях на 19 или 20, точно преди да ми открият диабет, бях пристрастена към сладкото. Започвах деня със сладки зърнена закуска и винаги носех със себе си сладко барче. Ядях захар постоянно. Когато ми поставиха диагнозата, се взех в ръце. Отказах десертите, дори много сладките плодове. Беше трудно в началото, но си струваше.

Въглехидратите. След като отказах захарта, бързо разбрах, че тялото преработва въглехидратите директно в захари. Отказах ориза, дори кафевия, пастата и хляба и никога не погледнах към тях. Знам, че много хора се чудят как го постигнах, но подобно на проблема със захарта – когато дадете на тялото си време да свикне с промените, то вече няма да се нуждае от тези храни.

Виното. Последното парче от пъзела за мен беше виното. Винаги съм обичала вино, но предвид високото съдържание на захар в него, се опитах да му потърся здравословен заместител. Тогава открих натурално, органично, биодинамично вино, което не съдържа допълнителни захари или химикали."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay