Знаменитости, които са се отказали от месото

Знаменитости, които са се отказали от месото

Независимо дали искат да се грижат за тялото си, да защитават правата на животните, да опазват околната среда или дори просто да опитат нещо ново, някои известни личности са спрели консумацията на месо завинаги. И те са избрали да проучат други опции. Вегани или вегетарианци, сега те избират храна на растителна основа пред храни с животински произход.

1. Уди Харелсън

Актьорът Уди Харелсън е веган. През 2020 г. той изигра голяма роля в "Целуни земята", документален филм за изменението на климата и ефектите от животновъдството върху почвата. Целта на документалния филм беше да повиши информираността за това как начинът ни на хранене може да помогне за преодоляване на тези щети, като предпочетем да отглеждаме устойчиви храни, които са предимно на растителна основа, вместо да консумираме животински продукти и да ги отглеждаме в ужасни условия.

2. Бенедикт Къмбърбач

Британският актьор, известен с ролята си на Доктор Стрейндж във вселената на Marvel, не се поколеба да промени хранителните си навици, базирани изцяло на консумацията на растителни продукти.

В допълнение към този избор да не яде месо, Бенедикт Къмбърбач подкрепя носенето на "вегански" кожени обувки и дрехи, изработени от плат, известен днес като "вълна на бъдещето".

3. Брад Пит

По време на интервю, проведено на наградите "Златен глобус", американският актьор каза, че е "за" веганската диета. Според него веганството е начин на живот, който може да бъде възприет от всеки, докато "не всеки обича да яде месо". Не е ясно обаче дали Пит всъщност е веган.

4. Кейт Уинслет

Въпреки че Кейт Уинслет не е веган и е просто вегетарианка, тя вярва, че най-добрият начин да остане красива, здрава и млада, е да консумира зелени сокове. Според нея огромното количество хранителни вещества, които те съдържат, са полезни. Ето защо хладилникът й е пълен с листни храни и други зеленчуци, вместо месо.

В миналото тя също е споменавала, че е било забавно да променя диетата си. Тя разглежда тези видове ограничения като възможност да стане малко по-креативна по отношение на храната.

5. Сандра О

През 2008 г. тази актриса реши да опита да въведе останалата част от актьорския състав на Grey’s Anatomy към веганство, като заведе колегите си в специализиран ресторант, разположен в Холивуд, Калифорния. Според публикация, публикувана в официалния блог на PETA, на вечерята Патрик Демпси е изградил "близки отношения" с шоколадовата торта без животински продукти, докато Елън Помпео постоянно се завръща в това заведение.

6. Майим Бялик

Актрисата, спечелила слава, след като се появи в Теория за големия взрив, не само води начин на живот, в който не консумира животински продукти, но също така публикува книга със семейни рецепти за приготвяне на ястия с растителни храни. Нека не забравяме, че Бялик е и невролог и тя също е публикувала няколко видеоклипа в YouTube, за да повиши осведомеността и да разпространи предимствата на веганския начин на живот.

7. Алек Болдуин

Алек Болдуин е сигурен, че пътят към един по-добър свят започва с избора на правилната храна, която да поставим в нашата чиния. Актьорът вярва, че веганският начин на живот може да направи големи подобрения в нашата околна среда и това е достатъчна причина да премахнем всички видове животински храни от нашата диета. В крайна сметка е вярно, че можете да ги замените с плодове и зеленчуци.

8. Питър Динклидж

Актьорът, изиграл Тирион Ланистър, също е загрижен за хуманното отношение и правата на животните. Той е говорител на PETA кампании във видеоклипове, които имат за цел да повишат осведомеността какво означава да слагаме храна в чиниите си. PETA и актьорът вярват, че по този начин хората ще могат да изберат по-здравословен начин на живот.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay