Ива Екимова се снима за календар в подкрепа на жените, преминали през химиотерапия

Ива е сред знаменитостите, които подкрепиха кампанията "Надеждата е красива"

Ива Екимова се снима за календар в подкрепа на жените, преминали през химиотерапия

Ива Екимова стана част от кампанията, посветена на жени, преминали през най-тежкото изпитание в живота си - лечение със средствата на химиотерапия. Тя се снима за календар, който ще се раздава безплатно в над 5 хиляди фризьорски салона в цялата страна.

Идеята за кампанията се ражда през пролетта и е  по инициатива на стилиста от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който тогава е подарил 50 перуки на борещи се с коварния проблем дами.

Ива грее от страниците на календара в своята визия ала Мерилин Монро. Пълно съвпадение с визията на холивудската легенда е успял да постигне, при работата си с Ива Екимова, доайенът на коафьорите у нас - Стилист Капанов. Русокосата грация е облечена в ръчно изработена копринена рокля, предоставена от топ дизайнера и трикратен носител на отличието "Златната игла" София Борисова.

Кампанията е подкрепена от множество български коафьори и стилисти, а сред останалите звезди, които са се снимали за календара се нареждат имена като Николета Лозанова, Алфредо Торес, Ивайло Захариев, Джена и участниците в мюзикъла "Sexy Hair".

Идеята за популяризирането на каузата е създаването на Национален регистър за осигуряване на фризьорско обслужване за жени с онкологични заболявания. Салоните ще бъдат обединени в мрежа, където всяка жена, подложена на химиотерапия, да може дискретно и удобно да потърси помощ. Инициативата е предназначена както за дамите, преминали през най-тежкото изпитание в живота си, така и за професионалистите, които да станат част от надеждата и съпричастността.

Жените ще имат на разположение перуки, сред които да изберат най-подходящата за себе си и да се изправят със самочувствие пред ежедневните предизвикателства. Едновременно с това, 2 пъти годишно в рамките на всяко издание на престижните форуми за фризьорство в София и Пловдив ще се организират семинари и обучения на професионалисти, изявили желание да станат част от движението "Надеждата е красива". В тях заедно с психолози ще се преподават специфичните техники и подходи при обслужване на онкоболни жени, уточниха организаторите на най-големите п рофесионални форуми. В детайлното обучение фризьорите ще се профилират, придобивайки умения за общуване с такъв тип клиенти.

"Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели”, посредством клоновата си мрежа, дава шанс на всички нуждаещи се от подкрепа да открият професионалистите, които да върнат самочувствието им. На сайта на пациентската организация дамите ще открият салоните, в които ги очаква консултация при избора на перука, най-близка до естествения цвят и вид на косите, от които химиотерапията ги е лишила, както и създадено специално за тях дискретно пространство.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay