Интересни факти за Брад Пит

Интересни факти за Брад Пит

Трудно е да повярваме, че един от най-сексапилните мъже е вече на 55 години. От първата си поява на големия екран той се превърна в истински идол за милиони хора и страхотен актьор и продуцент. Сега ще ви разкажем някои интересни факти за Брад Пит:

Началото на кариерата му

Уилям Брадли Пит е роден в малкия град Шауни, Оклахома през 1963 г. в религиозно баптистко семейство.

След училище, Уилям е учил журналистика и реклама в колежа, но никога не е работил в тази сфера. Той отива в Холивуд с 325 долара в джоба си. По това време също спира да използва пълното си име и става Брад Пит.

Преди да стане звезда, младият Брад е работил като товарач, шофьор и дори талисман на El Pollo Loco. Имал нужда от пари за плащане на курсовете по актьорско майсторство и за наема на апартамента. Скоро той е забелязан и получава роли в различни филми и телевизионни сериали.

Интересни факти за Брад Пит

"Трябваше да танцувам в пилешки костюм пред ресторант за бързо хранене, за да привличам хората. Ето как разбрах начина, по който рекламите работят след 4 години в колежа. "- Брад Пит

Първият игрален филм с Брад Пит, "Тъмната страна на слънцето", бил пуснат 10 години след заснемането, защото част от филма изчезва по време на снимките.
В началото на кариерата си Брад участва в доста необичаен проект, наречен Cool World, където актьорите и анимационните герои били смесени. За съжаление филмът се проваля.
Пътят на популярността и славата
Актьорът става популярен след ролята си в емблематичното Интервю с вампира, където той играе заедно с известните Антонио Бандерас и Том Круз.
"От тибетски монаси научих 3-те най-лоши неща, които могат да се случат на човек. Това са красота, слава и богатство. " - Брад Пит
Тогава той играе в няколко легендарни филма като Legends of the Fall, Se7en и Meet Joe Black. И след като участва в Седем години в Тибет, актьорът е забранен от Китай по политически причини. Но се казва, че наскоро той посещава страната и дава автографи на китайски фенове.
Между другото, Брад Пит знае добре японския език
Интересни факти за Брад Пит
За да изглежда добре на екрана, Брад Пит работи усилено за бялата си усмивка. Но скоро той бил поканен да участва в Fight Club. Разбира се, неговият герой, лудият Тайлър Дърдън, не може да има перфектни зъби, така че Брад трябвало да помоли своя зъболекар да му направи "пукнатина" на предния зъб.
За да играе Ахил в Троя, трябвало да качи мускулна маса и уврежда ахилесовото сухожилие.
Брад Пит е единственият мъж в света, който е признат за най-сексапилен мъж два пъти, според People Magazine.
Изненадващо, Брад досега не е спечелил нито един Оскар за актьорското си майсторство, въпреки че е номиниран 3 пъти. Първият е през 1996 г. за второстепенната си роля в "Дванайсет маймуни". Следващият път той е номиниран през 2009 г. за главната си роля в "Странният случай с Бенджамин Бътън".
В Холивуд има теория, наречена The Pitt-Hanks Continuum, която обяснява защо Брад никога не е печелил Оскар. Според тази теория има 2 вида актьори: първият- приличащи на Брад Пит, другият- приличащи на Том Ханкс. Така актьорите от типа на Брад Пит могат да показват своите блестящи актьорски умения от години и все пак никога да не получават наградата. А актьорите от типа Том Хенкс печелят Оскари за първата си успешна роля.
Общо през цялата си кариера Брад е изял приблизително 4 986 калории на екрана. В Moneyball той консумира най-голямо количество калории. Според изследване, той яде пуйка най-често (в 5 филма).
Личен живот

В младостта си Пит е бил сърцеразбивач. През 80-те той се среща с бъдещата съпруга на Майк Тайсън, известния модел Робин Гивънс.
По-късно той има кратка връзка с актрисата Кристина Епългейт. Тяхната любовна история приключва, когато тя се разделя с него на публично място по време на церемония по награждаването на MTV.
По време на съвместната си работа над Se7en, Брад започва да се среща с Гуинет Полтроу. Двамата бяха сгодени, но се разделиха скоро след това без никакво обяснение.
Популярният актьор се среща с Дженифър Анистън в доста необичайна ситуация: агентите им организирали среща на сляпо. През 2000 г. двамата се ожениха, но след 5 години се разделиха.
Между другото, през 2001 г. Пит и Анистън стартираха успешна продуцентска компания, наречена Plan B. Благодарение на тази компания бяха пуснати известни филми като Troy, The Departed, Charlie and the Chocolate Factory, Moonlight, World War Z и други филми.
Брад Пит се среща с Анджелина Джоли на снимачната площадка на Mr. & Mrs. Smith, а Джоли ражда детето им в Намибия една година по-късно. След това актьорът става баща на близнаците и осиновител на приемните деца на Анджелина. Общо имат 3 момичета и 3 момчета. И всички те имат фамилното име Джоли-Пит.
"Бащинството е най-доброто нещо, в което някога съм участвал. Това променя вашата гледна точка. Можете да напишете книга, да направите филм или да нарисувате картина, но да имате деца е най-необичайното нещо, което можете да направите. " - Брад Пит
Годежният пръстен е направен по скици от актьора и на бижутерите им е била необходима една година, за да го създадат.
Предбрачният им договор се състои от 101 страници.
Преди развода си, двойката участва във филм, наречен By the Sea. Филмът разказва историята на съпруг и съпругата му, които се опитват да спасят брака си. За съжаление, тази терапия не дава резултат: филмът получава ниски оценки и Джоли и Пит се разведоха.
Интересни факти за Брад Пит
Хобита
Брад Пит обожава мотоциклети. Той има своя колекция.
Брад Пит има винарна в Прованс и произвежда розе вино с етикет Miraval.
Интересни факти за Брад Пит
Актьорът обича архитектурата. Той взима уроци по компютърен дизайн от Франк Гери и става съавтор на монография, посветена на къщата на Робърт Ро Блекър.
През 2006 г. Пит създава фонд, който се занимава с финансиране на жилища на достъпни цени в Ню Орлиънс за жертвите на урагана Катрина.
През 2018 г. актьорът се опита да купи "среща" с актрисата Емилия Кларк за 120 000 долара на благотворителен търг за Фонда за помощ в Хаити. Пит обаче загуби. По-късно Кларк призна, че съжалява, че Брад Пит не е спечелил.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 
1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay