Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

През 1998 г. телевизионен сериал за живота на 4 жени в 30-те си години завладя сърцата на много зрители, а 4-те актриси, играещи главните роли, станаха звезди. В "Сексът и градът" се повдигат много житейски въпроси, за които малко хора се осмеляваха да говорят на глас по това време. Момичетата изобразяваха различни типове поведение, като емоционалната Кари, откровената Саманта, умната Шарлот и амбициозната Миранда. Телевизионният сериал спечели 7 награди "Еми" и 8 награди "Златен глобус". 

Ние обичаме този сериал и вярваме, че и много от вас го обичат, така че решихме да ви споделим няколко интересни факта около създаването на "Сексът и градът":

Сюжетът е базиран на автобиографична книга

Книгата на Candace Bushnell се основава на личния й опит и опита й като журналист. Когато продуцентите на сериала решили да заснемат историята, те закупили правата върху сценария за 60 000 долара. И въпреки че филмът използва главните герои на книгата като основа, сценаристите измислят напълно нови истории за тези герои. Само няколко епизода са направени според първоначалните теми, които писателят повдига.

Тузарят или мъжът на мечтите на Кари, има истински прототип: Рон Галоти, изпълнителен директор на списанието. "Той беше един от онези момчета от Ню Йорк с различно излъчване - просто го забелязваш, щом влезе в стаята.", споделя писателят.

Много фенове на телевизионния сериал, които решили да прочетат книгата след гледането на сериала, били доста разочаровани. Казват, че книгата е скучна, нелогична и няма ясна структура, често я сравняват с поредица от статии в списанията.

Кари Брадшоу можеше да бъде съвсем различна


Сара Джесика Паркър отказва тази роля доста дълго, поради което създателите на филма почти одобрили известната вече актриса Лиза Еделщайн.

Сара Джесика Паркър не можела да вземе решение за ролята, защото имала предубеждения към сериала. Съпругът й Матю Бродерик я убедил просто да го направи. 

Кадрите, с които започва всеки епизод, на които Кари е с розова пачка и един автобус я напръсква с кал първоначално били различни. Трябвало да бъде със синя рокля и да флиртува с мъж, който минава покрай нея. 

Кастингът за другите роли изобщо не бил лесен

Актрисата Ким Каттрал, която изигра Саманта, също не решила веднага да приеме ролята и я отказва два пъти, преди да размисли. 

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Синтия Никсън искала да влезе в ролята на Миранда и трябвало да промени цвета на косата си за това. Продуцентите виждали тази героиня само с червена коса, а Синтия била блондинка. 

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Алек Болдуин първоначално трябвало да играе Тузаря, но режисьорът променил решението си след среща с Крис Нот. Той споделя, че първоначално е смятал, че именно Алек Болдуин ще отговаря на плейбойския характер на Тузаря. Но по-късно той се среща с Крис Нот и разбира, че съвпада с ролята перфектно.

Кристин Дейвис също можело да играе Кари - дори й била предложена ролята. Но в крайна сметка изиграва Шарлот Йорк.

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Тоалетите на главните героини са важна част от сериала

Главните героини на поредицата обичат модата, поради което е обръщано огромно внимание на тоалетите на героите. Но не всички били скъпи. Например, известната пачка на Кари била закупена от магазин за втора употреба за 5 долара.

Някои от тоалетите имат скрити значения. Например актрисата Бриджит Мойнахан, която играе Наташа, опонентката на Кари, винаги беше облечена в бяло. Това трябва да символизира, че тя е твърде обикновена и безлична. 

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Сара Джесика Паркър трябвало да носи високи токчета 18 часа на ден и това било изключително изтощително. Една от загадките на сериала също е свързана с обувки. Зрителите не разбраха защо Кари носи различни обувки в една от сцените. Оказва се, актрисата ги обула, защото дизайнерът на костюми решил, че обувките в двата цвята съответстват на роклята й и смята, че този подход ще изглежда свежо.

Ким Катрал също настоявала да носи токчета, дори когато те не биха се виждали в кадъра, само за да й помогнат да влезе в ролята.

Забавни факти за снимачния процес 

Актрисата Сузи Маккопин, позната още от псевдонима Джулиан Уелс, била дубльор на тялото на Ким Катрал за определени сцени в продължение на 2 сезона.

Бременността на Синтия Никсън е вписана в сюжета. Коремчето й в епизодите, в които е бременна с Брейди, е истинско.

В 5-ти сезон именно Сара Джесика Паркър забременява. Бременността й не била вписана в сюжета на нейния герой, затова скрили бременността й с помощта на дрехи и скъсили сезона.

В шести сезон Кари се натъква на Ейдън, който носи бебе в слинг. Това бебе е истинският син на Сара Джесика Паркър. Бебето, с което била бременна, докато снимала петия сезон.

Учудващо е, че истинската причина, поради която Кари се раздели с Ейдън, била, че майката на Кейндън Бушнел ненавиждала героя, игран от Джон Корбет. Тя продължавала да се чуди защо Кари е заедно с Ейдън, а не с Тузаря, и настоявала да се отърват от Ейдън. Продуцентите на сериала се съгласили с майката на писателя.

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Сара Джесика Паркър споделя интересна история. Веднъж тя видяла античен шкаф на пазара, но решила да не го купува веднага. Когато в крайна сметка актрисата се върнала, за да го купи, се оказало, че вече е продаден. След няколко дни, когато Паркър отишла на снимачната площадка за сериала, тя видяла точно същия шкаф сред декорите на апартамента на Кари.

Сериалът имал няколко завършека

Поредицата имала алтернативни финали. В една версия Кари казва на приятелите си, че е скъсала с Тузаря и остава сама. В друга версия, тя е с героя на Михаил Баришников - Александър Петровски. И във всичките 3 версии обаче тя живее в Ню Йорк.

Но все пак фактът, че Кари и Тузаря станали емблематична двойка по време на снимките на сериала, подтиква продуцентите да направят това щастливият край.

Как е създаден любимият на всяка жена сериал "Сексът и градът"

Каква е съдбата на актрисите след края на сериала: 

През 2008 и 2010 г. бяха пуснати 2 пълнометражни филма "Сексът и градът" и "Сексът и градът 2". Те говорят за продължението на житейските истории на героите. Водеха се преговори за създаването на трети филм, но Ким Катрал отказала да участва в него, обяснявайки, че е надраснала ролята на Саманта, както морално, така и заради възрастта си. Освен това Ким не харесвала сценария за третия филм, в който Тузаря трябвало да умре и Кари щяла да остане сама, опитвайки се да се справи със смъртта на съпруга си.

Зрителите искаха да повярват, че екранните приятелства, които наблюдаваха, са толкова силни в реалния живот, но отношенията на актрисите били различни зад кулисите. Ким Катрал казва, че никога не са били приятели, а просто колеги, които спрели да общуват след края на проекта. Били свързани единствено чрез сериала и никой не искал да продължат контактите си. 

След успеха на сериала актрисите били канени да се появяват във филми и реклами, но вече не можеха да постигнат вида популярност, която постигнаха в сериала. Сара Джесика Паркър отглежда 3 деца, участва в реклами и се е опитала като дизайнер на облекла и обувки. Ким Катрал се завърнала в телевизионни проекти. Новата страст на Синтия Никсън е политиката и тя дори се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк. Кристин Дейвис е осиновителка, действа като доброволец в различни хуманитарни проекти и участва в благотворителни проекти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay