Какво се случи с короната, кълбото и скиптъра на кралицата след погребението ѝ?

Ковчегът на кралица Елизабет бе украсен с нейната Имперска държавна корона, кълбо и скиптър. Те бяха премахнати от него преди последната ѝ церемония на 19 септември.

По-рано вчера The Telegraph съобщи, че "символите на монархията" ще бъдат премахнати в последните публични моменти от погребението на кралицата от бижутера Марк Епълби. След като бъдат извадени от ковчега на кралицата, тези предмети биват предадени на декана на Уиндзор и поставени на олтар, където се предполага, че ще останат до коронацията на крал Чарлз през 2023 г. Напомняме, че Чарлз стана крал, след като кралицата почина, но коронацията му ще се състои следвщата година).

Какво всъщнoст символизират тези 3 предмета?

Короната представлява суверенната власт на кралицата над нейните поданици. Междувременно уебсайтът на кралското семейство отбелязва, че кълбото на суверена представлява християнския суверенитет и е украсено с различни скъпоценни камъни и перли. А скиптърът с кръста символизира "светската власт под кръста" на суверена и небрежно има най-големия шлифован диамант в света точно на върха.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay