Парис Хилтън разказва за борбата си срещу насилието над деца в институциите

Въпреки че може би познавате Парис Хилтън като светска личност, станала известна през 2000-те, тя има и друго лице, което малцина познават. Бизнесдамата, защитник на правата на децата и технологичен ентусиаст показа на света своята многостранната си идентичност. Наскоро Хилтън сподели своята история в мемоарите си, озаглавени "Парис: Мемоарите", които описват травматичните инциденти, с които се е сблъсквала в живота, включително сексуалното насилие, което е преживяла в множество детски домове.

Парис Хилтън говори ексклузивно пред The ​​List за усилията, които полага по повод застъпничествот си за защита на правата на децата и защо е запалена по въпроса.  Използвайки платформата си, за да хвърли светлина върху институционалното насилие, с което децата често се сблъскват в центровете за младежи, тя помага да се привлече вниманието към проблема от законодателните органи на щатите и членовете на федералните двукамарни законодателни органи.

На 27 април членовете на Конгреса въведоха федерален, двупартиен Закон за спиране на институционалното насилие над деца, за да регулира центровете за лечение на деца. Парис Хилтън, заедно с други, които са се сблъскали с насилие в центрове за лечение на младежи, говориха в полза на законопроекта пред Капитолийския хълм.

"Когато се опитах да кажа на родителите си за малтретирането по телефона, служителите спираха, веднага затваряха телефона и ме наказваха. Освен това ние нямахме достъп до външни врати, без слънчева светлина, без чист въздух... Това, през което преминах, ще ме преследва до края на живота ми.", казва Хилтън в речта си, според The ​​Hill.

Хилтън иска да даде глас на безгласните

Като оцеляла след тормоа и насилието, Парис Хилтън е особено страстна що се касае до защитата на децата. Тя вярва, че гласът на децата трябва да бъде чут и затова се бори за реформа от името на децата, от системата за приемна грижа, системата за младежко правосъдие, децата с увреждания и мигрантите младежи.

Кайла Мускуиз, която също присъства на обявяването на законопроекта в Капитолийския хълм, е преминала през системата за приемна грижа и била премествана между множество младежки жилищни центрове, където се сблъсква с травматични инциденти като инжектиране на успокоителни без нейно съгласие. Пред Dallas Morning News, тя казва, че е влязла в системата за приемна грижа, защото е била жертва на насилие, а на тези места са я третирали повече като престъпник.

Пред The ​​List Хилтън казва, че иска да гарантира, че децата са в безопасни пространства и не са "малтретирани или умират... в името на лечението". 

"Бих искал да видя по-силно разчитане на опциите за грижи в общността, вместо да изпращаме младежи далеч от семействата им... Трябва да създадем култура, в която на оцелелите се вярва, биват подкрепяни и имат право да говорят открито срещу насилието и да търсят справедливост.", допълва тя.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay