Фернандо Техеро от "Новите съседи": "Изпаднах в депресия, защото не исках да приема своята хомосексуалност"

Фернандо Техеро от "Новите съседи": "Изпаднах в депресия, защото не исках да приема своята хомосексуалност"

Фернандо Техеро, един от най-обичаните актьори по телевизията и известен с ролята си на Фермин Трухильо в "Новите съседи", направи публично признание, в което призна, че е водил тежка битка със самия себе си от дълго време. Актьорът разкри, че е повел война със собствените си демони. Причината? Дълго време той не може да приеме хомосексуалността си и това го кара да мисли, че никога не би могъл да живее свободно.

Въпреки грандиозната му кариера, обстоятелствата го поставят в ситуация на депресия и опити да скрие кой е от много ранна възраст. След всичките тези години, в които той се крие и преправя гласа си, за да звучи женствено, Фернандо Техеро наруши мълчанието си и проговори за най-интимното пътуване в живота му.

Неговото признание се случи в рамките на кампания, която цели да увеличи осведомеността за сексуалната свобода и разнообразие от четиридесетгодишна възраст. Актьорът от "Новите съседи" иска да даде гласност и да бъде лице на нещо, което е изпитал от личен опит. Според представителна извадка от Агенцията за основните права на Европейския съюз: в Испания 24% от хората в групата на възраст между 40 и 54 години крият своята сексуална ориентация.

Цял живот той се съобразява със сексуалната си ориентация и дори да се венчае за жена и има намерение да има деца, за да бъде приет. Той си спомня тези години като непрекъснат театър, в който е главен герой, постоянно прикриващ начина, по който се чувства. Следователно с историята си той възнамерява да помогне и да освободи от бремето много други, които сега преминават през същата ситуация.

Освен това Техеро признава, че е бил тормозен в училище заради сексуалната му ориентация и това му е докарало проблеми като заекване, което се появява в определени случаи. Той разказва още, че по онова време е трябвало да се преструва, че има приятелки. Фернандо Техеро обаче се осмелява да предприеме тази стъпка, защото не може да "живее с тази лъжа".

След всичко, което е преживял, актьрът разкрива най-съкровеите си тайни свя, в който все още има много етикети. Желанието му след всичко, през което е минал, е бъдещите поколения да се чувстват свободни и да не преминават през това, през което е преминал той.

Сега Фернандо Техеро вече е свободен. Той смело изразява себе си в социалните мрежи, без да се интересува от негативните коментари. Всички тези години на репресии са го направили по-силен и по тази причина той се превърна в знаменосец на групата, която сега повече от всякога крещи силно кой е той всъщност.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay