10 семейни, коледни традиции, които трябва да започнете от тази година

Ако още не сте, разбира се

10 семейни, коледни традиции, които трябва да започнете от тази година

Коледа е повече от просто отваряне на красиви подаръци под коледната елха. Коледа е време за семейството, което оставя прекрасни спомени. Едно от най-важните неща, свързани с коледните празници, са семейните традиции. Вместо да прекарате още една година без никакво коледно настроение, защо не започнете някоя от тези семейни традиции? А защо не и всичките? Толкова ще ви харесат тези занимания, че ще започнете да ги правите всяка година и Коледа няма да бъде същата без тях.

  1. Печене на коледни сладки

    Съберете цялото семейство за едно забавно печене на коледни сладки. Направете малко състезание за най-интересна коледна сладка. След това направете дегустация на сладките и обявете победителя. Децата ще се забавляват много и ще прекарате страхотно време заедно.

  2. Еднакви коледни пижами

    Може да ви звучи глупаво, но всъщност е толкова сладко! Накарайте всички от семейството да спят с еднакви коледни пижами нощта преди Коледа и направете сладка семейна снимка, докато отваряте подаръците сутринта на Коледа.

  3. Гледайте един и също коледен филм всяка година

    Без значение дали ще гледате "Сам вкъщи", "Рудолф- еленът с червеният нос" или друг филм, превърнете го в коледна традиция.

  4. Разходете се и разгледайте коледната украса

    Във всеки град има коледно дърво, много светлини и коледна украса. Обиколете града, за да разгледате тазгодишната украса.

  5. Направете стъпките на Дядо Коледа в снега

    След като децата си легнат, излезте навън и направете стъпки в снега. Малчуганите много ще се развълнуват, когато видят доказателство, че белобрадият старец е идвал.

  6. Всеки член на семейството трябва да има своя коледна играчка

    При украсяването на елхата, всеки трябва да има играчка, която е негова и трябва да закачи на коледното дърво. Играчките може да са ръчно изработени, надписани или каквито пожелаете.

  7. Купете коледната елха заедно

    Отидете цялото семейство на пазара и изберете коледното дръвче заедно.

  8. Направете видео, което отразява изминалата година

    Направете видео, отново на цялото семейство, в което всеки споделя най-важните неща от изминалата година. Всичко хубаво, което се е случило- ваканции, приятели, любови и т.н.

  9. Оставете мляко и бисквити на Дядо Коледа

    Преди децата да си легнат, накарайте ги да приготвят специална чиния със сладки за Дядо Коледа. Сипете чаша мляко и оставете няколко свежи моркова за еленчетата. Помолете ги да напишат и благодарствена бележка на Дядо Коледа.

  10. Направете си тематични, коледни, семейни снимки

    Някои семейства си правят семейни портрети по няколко пъти в годината, но ако вие сте пропуснали да си направите, Коледа е най-подходящия момент да го направите. Сложете коледни шапки, рога, облечете коледни пуловери и си направете една страхотна семейна снимка.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay