Водете тези разговори с половинката си сега, за да избегнете раздяла по-късно!

Водете тези разговори с половинката си сега, за да избегнете раздяла по-късно!
pixabay

Забравете за "ще пресечем този мост, когато стигнем до него." За да продължи връзката ви, трябва да говорите открито и честно за важни проблеми отрано.

Може да не е лесно да попитате: "Ще отидеш ли на терапия с мен, ако нещата някога се влошат?" или "Какво се счита за изневяра за теб?" но предварителното обсъждане на тези проблеми ще ви помогне, ако някога се сблъскате с тях на по-късен етап, а и ще предотврати много недоразумения.

Какво друго трябва да знаете за партньора си, преди да имате сериозни взаимоотношения? По-долу терапевтите споделят шест въпроса, на които би трябвало да можете да отговорите относно вашия партньор след една или повече години във връзката.

1. Какво означава "моногамия" за него?

Никога не можете да сте сигурни какво означава "моногамен" за човека, когото обичате, дори да сте много близки, ако никога не сте повдигали въпроса. Поговорете с партньора си на всякакви важни за вас теми, за да разберете още от самото начало какъв вид поведение той би считал за неприемливо. (Например, удобно ли е да споделяте подробности за връзката ви с колега или това се счита за емоционалната изневяра? Готино ли е да "харесвате" снимките на други хора в Instagram или това е огромно не?)

Може да си мислите, че имате добра представа за възгледите на партньора си след една година срещи, но не приемайте това за даденост. Получете конкретна информация за това как гледа на връзката и всичко, което тя включва. Не искате да бъдете изненадани от нещо неприятно. И не минимизирайте или отричайте [вярвания], които не отговарят на вашите.

2. Когато влезете в спор, как вашият любим обработва чувствата си?

Споровете са нещо обичайно в една връзка. Всъщност е здравословно да ги има! Това, което не е здравословно, е да се обвързвате с партньор, който няма емоционалната интелигентност, за да обработи чувствата си. Вижте как вашият партньор реагира, когато се почувства наранен или ядосан, и ако се справят неправилно с това, попитайте го дали е готов да работи върху това.

Едно е да познаваме партньора си в най-добрия му вид, но да го разбираме, когато е наранен, е нещо друго. Отдалечава ли се от вас, когато е наранен, започва ли да се защитава или сменя темата? Знаейки как той реагира, ви подготвя да се възстановите от спорове.

3. Колко съвместими са вашите сексуални желания?

Естествено е сексуалните нагони да намаляват или изчезват за момент през годините, но трябва да има някаква основна съвместимост, когато става въпрос за вашето либидо – или поне готовност за компромис. В противен случай може да се окажете на път към провал. (Няма да сте сами; изчислено е, че около 15 процента от семейните двойки не са правили секс през последните шест до 12 месеца, според The ​​New York Times.)

Има много място за недоволство, когато има несъответствие в либидото. Много двойки се страхуват да отговорят директно на този въпрос, защото хората могат лесно да бъдат наранени, ако знаят, че партньорът им не е на същата страница. Но това е тема, от която никога не бива да избягвате.

Водете тези разговори с половинката си сега, за да избегнете раздяла по-късно!pixabay

4. Какво им помага да се чувстват обичани, подкрепяни и ценени?

Има причина книгата за самопомощ на Гари Чапман от 1992 г. "5-те езика на любовта" да е бестселър: отделянето на време да научите и истински да разберете основния език на любовта на вашия партньор – как той дава и получава любов – може да подобри комуникацията и да укрепи връзката ви.

Например, ако не сте наясно, че основният език на любовта на вашия партньор са думите на утвърждение, вероятно не осъзнавате колко важни са малките ободрителни разговори, когато са стресирани. И ако не им напомняте, че винаги сте в техния ъгъл и ги подкрепяте, може да започнат да се чувстват подценени.

Често, когато двойките отиват на терапия, единият партньор казва, че другият не полага усилия за него. В повечето случаи той полага усилия, но просто не го прави по начин, който партньорът им може да разбере. Те просто имат различни езици на любовта. Начинът, по който интуитивно проявяваме любов, не винаги е начинът, по който нашият партньор разбира любовта. Никога не можеш да предположиш, че даваш на партньора си това, от което се нуждае.

5. Ако нещата в отношенията загрубеят, готови ли са да отидат на терапия?

Това е рядка двойка, която може да издържи на големите битки в живота без външна помощ, било то общ приятел, който е готов да помогне или терапевт. Преди нещата да станат твърде сериозни, опитайте се да получите уверение, че вашият партньор е на борда с получаването на помощ, ако имате нужда от нея.

Ще искате партньор, който е готов да види професионалист и не пренебрегва или отрича, че проблемът съществува.

6. По отношение на кариерата, къде се виждат след пет години?

Надяваме се, че вашият партньор гледа в дъгосрочен план на кариерата си и на това къде иска да бъде след пет или 10 години. И ако нещата между вас двамата стават сериозни, в идеалния случай имате добра представа за тяхната кариера и как се вписвате в живота му.

Трябва да знаете дали вашият партньор иска да стане вицепрезидент на компания или да се върне в юридическия факултет. Животът ви може да се промени доста драстично, ако партньорът ви в крайна сметка смени изцяло кариерата си или получи кариера, която оказва значително влияние върху финансите или качеството на живот. Както при всички тези проблеми, уверете се, че винаги сте в течение.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay