Сигнали, които да не пренебрегвате в една връзка

Пеперудите и вълнението, които чувствате в началото на една връзка, са замайващи. Когато сте погълнати от тези силни чувства, може да не забележите някои сигнали или грешки на партньора.

Сигнали, които да не пренебрегвате в една връзка

Може също да пропуснете предупредителните знаци, че поведението на партньора ви е токсично поради естественото ниво на хормоните, които бушуват в тялото ви. Но най-важното е, че не трябва да пренебрегвате интуицията и чувствата си.

Ето няколко сигнали, които да ви покажат, че връзката ви трябва да отиде към своя край.

Не сте виновна за поведението на партньора си. Всички имат лоши дни, но ако той е постоянно в лошо настроение и се ядосва бързо, това е лош знак. Не бива да се оправдавате за лошото му поведение. Може да страда от безсъние или да има ужасен шеф, но това не му дава право да се държи така. Заслужаваш да се държи добре с теб, така че не се примирявай с по-малко. Това включва и поведението му в спалнята. Сексът е лепилото на всяка солидна връзка и това е един от най-добрите моменти за показване на любов и внимание.

Надявате се партньорът ви да се промени. Не бива да влизате в отношения, мислейки че можете да промените партньора си. Да се отървем от лошите навици и да разберем негативното поведение, изисква много усилена работа. Трябва да знаете, че се срещате с партньора си, а не с неговия потенциал. Ето защо разговорите за различните предпочитания са важни.

Не се чувствате чута. Когато имате притеснения във връзката си, партньорът ви трябва да ви изслуша и да се опита да разбере от къде идват. Той не трябва да се защитава, да отхвърля чувствата ви или да ви казва, че прекалявате. Ако опитите ви да общувате не се получават, той вероятно няма да може да отговори на вашите емоционални или сексуални нужди. Той трябва първо да работи върху себе си. Не може да принудите никого да се промени.

Не се чувствате уважавани. Не е нужно вижданията ви да съвпадат напълно. Добре е да имате различни ценности, убеждения и мнения. Всъщност тези различия могат да обогатят една връзка. Но спазването им, е от ключово значение за връзката. Ако се чувствате неуважавани, той вероятно не може да приеме и уважи вашите ценности.

Чувствате се несигурни. Нормално е да се чувствате несигурни в началото на една връзка. Може да се тревожите, че недостатъците ви ще го прогонят. Не е нормално обаче партньорът ви да посочва тези недостатъци и да ви критикува за тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay