Синя слънчева вода

Как да освободим лековития дух от бутилката?

Синя слънчева вода

Забелязваме, че напоследък все повече българи започват да вярват в благотворните свойства на така наречената "слънчева вода". Поставят пред домовете си необходимите съдове, за да се сдобият с такава. Наблюдавайки този засилен интерес, решихме да ви просветим в тайните и на следващото стъпало - използването на "синя слънчева вода".

Държим да отбележим, че сме си недоверчиви жени по природа. Затова не ви препоръчваме, нито пък гарантираме каквото и да било - просто излагаме какво се твърди, а пък изборът дали ще прибегнете до подобен метод си е изцяло ваш.

Да започнем с трите очевидни въпроса:

Защо вода?
Отговорът е прекалено необятен. Най-въздействащо ще разберете защо точно прозрачната течност е лековита, ако изгледате руския документален филм "Тайната на водата", който доби голяма популярност в международното пространство. Не се шегуваме в препоръката си - лентата не е суха и скучна, а впечатляваща. Обяснява по завладяващ начин твърденията, че кристалната течност има памет, че се "стресира", докато стигне през ужасните тръби до нас и че това има силно негативно въздействие върху здравето ни. Ще видите също как молекулите на водата оформят различни структури, в зависимост от музиката, която им пускаме. Или как течността променя цвета и състоянието на ориза, в зависимост от това дали го обиждаме, или му се обясняваме в любов.

С две думи, идеята е, че водата има собствен живот и настроение и тъй като се съдържа във всичко наоколо, изгражда и 70% от собственото ни тяло, няма как да не ни повлияе.

Защо слънчева? 
Според "Тайната на водата" нейните молекули се групират като идеални кристални снежинки, ако им пуснем красива симфония на Бетовен. Метъл музиката обаче ги докарва до доста по-грозно и нездравословно изглеждащо състояние. В такъв случай, представете си колко повече ѝ харесва на водата да бъде затопляна от слънчевите лъчи, вместо по обикновения модерен начин.

Защо синя? 
Според вярващите в тази странна стратегия, причините са много. Синият цвят бил най-чист и спокоен от целия спектър на светлината, асоциира се с почивка, релаксация, сън, възстановяване и комуникация. Намалява кръвното налягане и ритъма на сърцето, успокоява нервите и премахва стреса. Синьото се считало за много ефективно при лечението на чести главоболия и проблеми със съня. Този цвят е и особено подходящ при медитация, общуване, духовно израстване и стремеж към по-високи умствени качества. Той носи мир и освобождава креативната сила.

За какво се твърди, че е полезна синята слънчева вода?
Успокоява грубата и суха кожа, лекува напуканата такава. Намалява възпалението и зачервяването на очите, като и броя на големите пори по лицето. Помага срещу пърхот и оплешивяване, но според наблюденията има свойството и да потъмнява косата, така че не прекалявайте, ако желаете да запазите светлия цвят. За здрави зъби и венци също се препоръчва да бъдат измивани със синя слънчева вода. Веднага ще почувствате облекчение в уморените крака, ако ги потопите във вана с нея.

При бръснене действа успокояващо на порязванията, както и на всякакви рани като цяло. Синята слънчева вода, към която е прибавен лимон, намалява луничките. В случай на главоболие се препоръчва поставянето на напоена с лековитата вода кърпа върху челото. Когато бебето има колики, по една чаена лъжичка през 15 минути би трябвало да помогне. Вие също можете да си пийвате по няколко глътки често, ако имате проблеми със стомаха. За диария пък се препоръчва по една чаша на всеки половин час.

"Синята" течност може да се използва и вместо капки за нос, а при възпалено гърло е хубаво да се прави гаргара с нея. Твърди се още, че нервните хора се чувстват далеч по-спокойни, ако я пият по една малка чаша след всяко основно ядене. Преди лягане пък ще доведе до хубав и здрав сън.

Как да освободим "лековития дух" от бутилката? 
Ако решите да изпробвате дали всичко гореописано е вярно, ето какво трябва да направите:

1. Намерете си подходяща бутилка, синя на цвят, в която да приготвяте своята живителна слънчева течност. Най-добрият вариант е да се сдобиете с такава, изработена от стъкло в успокояващия цвят. Ако не е възможно, можете да използвате и пластмасово синьо шише, но трябва да го смените веднага, щом цветът започне да избледнява. А стъкленият съд позволява дълготрайна употреба. Друг вариант е да облепите обикновена бутилка с прозрачен син целофан. Колкото по-тъмен е синият нюанс, толкова по-добри резултати ще получите.

2. Напълнете избраното шише с обикновена питейна вода и хубаво го затворете с коркова запушалка. Може и пластмасова или гумена, но в никакъв случай не трябва да бъде метална.

3. Дръжте пълната бутилка под директна слънчева светлина за час и половина. Най-добре ще бъде, ако имате възможност да я поставите върху гола земя, за да "черпи" сили и от нея.

Три лесни стъпки - и лековитата течност ще бъде готова. А дори и да не се окаже чак толкова лековита, поне няма как да ни навреди. Така че, защо да не пробваме?

109 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



27
Не е посочен 10.07.2012|14:02
Аз по принцип съм Тома неверни и това не ми се вярва,без да обиждам никого,разбира се!
26
Не е посочен 10.07.2012|11:50
аз лично не го вярвам тези неща , прекалено изкуствено ми се струва
25
Не е посочен 10.07.2012|11:47
Интересна статия!Може и да пробвам да се сдобия със синя,слънчева вода!
24
Не е посочен 10.07.2012|09:57
аз си мисля,че всичко е в главите ни,ако повярваме,че тази вода е лековита,тя ще стане такава,ако вярваме,че обикновената е чудодейна,сигурно и тя ще помага,е...друг е въпросът ако някой реши да повярва в чудодейните свойства на алкохола примерно...:)
23
Не е посочен 10.07.2012|09:33
наистина статията е много интересна,но честно казано аз съм мека казано скиптична,не вярвам на подобен вид лечение и не мисля,че слънцето ще промени някак качествата на водата!че нали преди да стигне до нас,тя пак е била на слънце?
22
Не е посочен 09.07.2012|17:18
за такива шишета се сещам май от кюрасо, иначе не зна как да се намерят, а , сетих се, имаше една коледна бира на Туборг
21
Не е посочен 09.07.2012|17:16
Намери си! Може и да си боядисаш!
20
Не е посочен 09.07.2012|17:15
Разбира се - ние като цяло сме енергия!
19
Не е посочен 09.07.2012|17:05
не съм го знаела това, страхотна статия, зарибих се, само че откъде да си намеря синя бутилка?
18
Не е посочен 09.07.2012|16:41
Много интересна статия. Ще трябва да си намеря синя бутилка
17
Не е посочен 09.07.2012|16:29
Имаше едно такова проучване преди време как влият на подсъзнанието ни съвременните стилове музика и общо взето поп, метъл, рок и пр. не бяха обсипани с хвалби. Явно трябва да залагаме на класиката и народното ;)
16
Не е посочен 09.07.2012|16:28
Аз например в този ред на мисли съм чувала, че болен човек не трябва да меси хляба в къщата. Всичко е енергия - храната, водата, слънцето и пр., която по-късно се трансформира в нас.
15
Не е посочен 09.07.2012|16:27
изключително интересно, мисля да пробвам, знаех за слънчева вода, за стъклено шише, но не знаех за синия цвят и за метъл музиката, че прави кристалната решетка на водата грозна
14
Не е посочен 09.07.2012|16:11
Като малки топлехме вода с моите приятелки и после се пръскахме беше наистина много забавно докато не ни види някой възрастен и не ни се скара :)
13
Не е посочен 09.07.2012|15:55
От началото на май месец гледам как една баба на отсрещната тераса го прави, но в обикновени пластмасови шишета... едно време моята баба го правеше и се пръскаме с топлата вода в двора :)
12
Не е посочен 09.07.2012|15:29
Във водата е истината,не във виното :D
11
Не е посочен 09.07.2012|15:26
Бях чувала за лековитата слънчева вода, но не и че е препоръчително да е в синьо шише. Този дребен цветотерапевтичен нюанс добавя нова екзотика в тайнствения воден ритуал.
10
Не е посочен 09.07.2012|15:20
Аз не мога да се похваля с такъв светъл спомен, но като деде най-редовно се плициках в каменните корита, от които животните на село пият вода:) Нещо като спа терапия.
9
Не е посочен 09.07.2012|15:18
Е, много по-ефектно е ако трябваше да се бае на тази жива вода или поне да й се рекат някакви заклинателни думи, против стрес да речем. Струва си нервният човек да пробва с една чаша от нея след ядене. Стига да повярвавя, тя ще му помогне. Ако не помогне слага бучка лед в уста и чака тя да му подейства. Последното вече е съвсем изпитана рецепта.
8
Не е посочен 09.07.2012|14:52
Много е добро - аз също съм пила и съм се къпала с такава;) Чудесно се отразява на тялото:)
7
Не е посочен 09.07.2012|14:51
Интересно. То за това и сигурно нищо не ни се получава, когато сме изнервени и правим нещо. Предаваш негативната енергия!
6
Не е посочен 09.07.2012|14:50
Тази статия ме връща във времето, когато баба ни правеше слънчеви бани с братовчедите ми в едни корита, всеки ден, лятото;) Беше наистина много яко! Тогава бяхме здрави, слаби и силни! Сега...няма какво да говорим
5
Не е посочен 09.07.2012|14:29
Полезна информация...определено ще пробвам такава вода :)
4
Не е посочен 09.07.2012|14:15
Човек трябва да зарежда не само водата, за която се предпочита да е в колкото се може по-плосък стъклен съд, за да се зареди по-пълноценно със слънчена енергия, но и храната си с позитивна енергия. Опитвам се да не готвя, когато съм изнервена или под стрес.
3
Не е посочен 09.07.2012|14:15
Знам , че слънчевата вода е много полезна, но за синята- сега чувам...
2
Не е посочен 09.07.2012|14:05
Не е модерно, това не е от вчера. Баба ми прави слънчева вода откакто се помня, сигурно и преди това е правила. Само дето не слага синьо шише, а каквото има под ръка, като набляга на стъклото. Водата има доста по-различен и приятен вкус, като се абстрахираме от това, че е топла, когато се пие веднага. Преди 3 години цяло лято пих и се къпах със слънчева вода, много добре ми се отрази на нервите и тялото. Може и да е плацебо, но при мен имаше ефект, а сигурно и при баба ми е имало, щом продължава толкова години с тази вода.
1
Не е посочен 09.07.2012|12:57
оооо, сега ще стане толкова моделно това, че от всякъде ще слушаме за него! Ужас!!!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay