Спасете кожата си от прекомерното миене на ръцете

Спасете кожата си от прекомерното миене на ръцете

Ежедневието ни претърпя огромна промяна през изминалата година заради епидемията от коронавирус. Хората осъзнаха колко важно е поддържането на стриктна хигиена, за да предотвратят разпространението на вируса. 

От всички значителни промени, които виждаме, постоянното миене на ръцете се превърна в чест ритуал. Всички здравни организации залагат на осведомеността как по правилен начин да мием и дезинфекцираме ръцете си. Въпреки че всички сме наясно, че това е необходим начин на действие, има малък проблем, свързан с кожата ни. Честото миене на ръцете и използването на дезинфектанти разрушава външния слой на кожата ни и води до много кожни проблеми – прекалено суха кожа, лющеща се кожа и т.н.

Изсушаването е резултат от липсата на необходимото овлажняване. Микро раните, които се появяват на кожата, проправят път на бактериите да навлязат в тялото ви, което може да доведе до сериозни проблеми по-късно.

А вие изстисквате ли цялата естествена влага и всичките масла от кожата си? Ето няколко съвета как да помогнете на ръцете си да се възстановят и да възвърнат предишната си форма.

Използвайте продукти без аромати, без химикали. Заложете на мек сапун за ръце. И не използвайте много продукт. Една капчица течен сапун е достатъчна. Мийте ръцете си с топла вода, не гореща. Горещата вода допълнително предразполага към изсушаване.

Не избърсвайте ръцете си напълно. Подсушете ги леко с кърпа, но не ги търкайте енергично. Нанесете овлажняващ крем веднага след измиване на ръцете. Предпочитайте кремове и мехлеми вместо лосиони.

Използвайте органични козметични продукти, естествени масла, масла за тяло и подхранващи продукти като алое вера, гхи, кокосово масло, бадемово масло, зехтин и др.

Няколко пъти седмично се поглезете с маски за ръце. Независимо дали те ще бъдат домашни или купени, те са създадени за дълбоко подхранване и незабавен омекотяващ ефект.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay