5 забавни летни активности за поддържане на перфектна форма

Горете калориите и стягайте тялото си, докато се забавлявате

5 забавни летни активности за поддържане на перфектна форма

Лятото е сезонът, през който би трябвало да сме най-дейни и енергични. Измежду всички активности, които правим само за забавление, се открояват няколко, които ще са полезни не само за доброто ви настроение, но и за тренировка на вашите мускули.

Ако мислите, че въртенето на обръч или карането на ролери са само за малки деца, пригответе се да промените мнението си. Следващите занимания ще тренират тялото ви като цяло, но най-вече ще ви помогнат да оформите корема си.

Въртене на обръч

5 забавни летни активности за поддържане на перфектна форма

Докато се забавлявате, въртейки обръч, ще тренирате мускулите на корема си, ще повишите издръжливостта на сърдечно-съдовата система и ще изгорите калории. Колкото по-тежък е обръчът, толкова по-голям ефект ще има.

Масажните обръчи са снабдени с магнити, чиято тежест започва от 1,2 кг. Ако обаче не сте били активни много дълго време, внимавайте с натоварването.

Каякинг
Въпреки че по време на каякинга сте в седнало положение, мускулите на корема ви все пак се натоварват. Изглежда, че най-голям ефект има върху горната част на тялото ви, но натоварването започва именно от коремните мускули.

Плажен волейбол
Докато тичате, за да ударите топката и да я прехвърлите над мрежата, бързите движения тренират мускулите ви. Една нестабилна повърхност, каквато е пясъкът, също задейства мускупите, благодарение на които запазвате баланс.

Сърфиране

5 забавни летни активности за поддържане на перфектна форма

И нямаме предвид сърфиране в интернет. Става въпрос за сърфиране във водата, докато се опитвате да се задържите изправени върху сърфа. През цялото време мускулатурата ви ще е натоварена от усилията да останете изправени и да запазите баланса си.

Каране на ролери
Това е перфектна кардио тренировка. Изгаряте мазнини, като същевременно натоварвате мускулите на краката, седалището и корема. Добре е да си вземете защитна екипировка, защото вероятността от падане, колкото и добри балансьори да сте, е голяма.

За още статии на тема спорт, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay