Спортът, най-добрият приятел на човека

Спортът, най-добрият приятел на човека

Спортът, най-добрият приятел на човека

За голяма част от хората физическите упражнения са само прекрасно средство за сваляне на килограми и нищо повече. Ползите от тренировките обаче са много повече.

Вярвате или не, редовната спортна активност може значително да намали риска от редица заболявания, да подобри сексуалния ви живот да направи кожата ви чиста и красива.

И това са само част от чудесата, които ви очакват, в случай, че започнете да спортувате редовно. Вече нямате търпение да научите за всички, нали?

Застраховка на ума
Резултати от редица изследвания доказват, че физически активните хора имат по-добра мозъчна дейност и при тях се срещат по-редки случаи на деменция.

Нещо повече: упражненията влияят отлично върху когнитивните функции на организма при здравите възрастни хора. Това означава по-нисък риск от мозъчни увреждания в зряла възраст, както установиха от Американската асоциация по Алцхаймер.

За да се застраховате срещу коварната болест, учени съветват да посещавате редовни занимания по танци. Истината е, че докато танцувате, упражнявате концентрацията и ума си, а това работи само във ваша полза.

"Не" на остеопорозата

Фитнес упражненията, особено тези с тежести, са хипер полезни за укрепване на костната система според персоналния инструктор Лей Крус.

"Тренировките са най-силното оръжие в борбата срещу остеопорозата. Те ограничават значително риска от падания и помагат за поддържането плътността на костите", коментира той.

Според изследване, направено наскоро в университета в Аризона, движенията с допълнителни тежести, тичането, карането на колело, степ аеробиката, катеренето на стълби, танците и тенисът се нареждат между едни от най-полезните за опорно-двигателната система спортове.

По-добрият секс

Експерти от Харвард доказаха неотдавна, че редовни фитнес сесии по 20 минути на ден се отразяват изключително благоприятно върху сексуалния живот на жените.

Упражненията не само тонизират нежната половина от човечеството, но я карат да се чувства още по-желана от партньора си. Нещо повече: специалистите препоръчват фитнес заниманията да се практикуват съвместно с партньора.

Освен че така двойките прекарват повече време заедно, физическата активност повишава отделянето на адреналин и други хормони в тялото, свързани с настроението. Вследствие на това е много вероятно те да почувстват двойно по-голямо желание за секс и вечерта да завърши с бурна тренировка... в спалнята.

 

Очаквайте продължение

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay