Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Стайните растения са много повече от зелени декорации. Формалдехид, въглероден оксид, трихлоретилен и амоняк - средностатистически във всеки дом има всички тези опасни токсини, а растенията могат да абсорбират до 90% от тези замърсители и химикали.

Ето няколко стайни растения, които са полезни за здравето:

1. Жасмин

Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Жасминът има силен ефект върху психичното ни здраве, благодарение на химикал, който облекчава тревожността, справя се с промените в настроението, подобрява качеството на съня и в по-големи количества повишава имунитета и дори може да повиши либидото.

2. Зелена лилия

Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Зелените лилии са страхотни борци срещу формалдехид, въглероден окис и други токсични примеси във въздуха - тези замърсители идват от хартиените торби, восъчната хартия, салфетките, шперплата и синтетичните тъкани. Това растение не изисква много грижи, така че е чудесен вариант, ако растенията не са вашата страст. 

3. Спатифилум

През лятото имат красиви бели цветя, но са и специалисти при отстраняването на замърсители от въздуха - абсорбират амоняк, формалдехид и трихлоретилен и правят въздуха по-чист. Освен това произвеждат цветен прашец и аромат (внимавайте, ако имате алергии, свързани с цветен прашец).

4. Змийско растение

Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Змийското растение е чудесно стайно растение за спалнята, тъй като е известно със своите свойства за подобряване на качеството на въздуха в помещенията. Змийските растения премахват всички видове токсини, включително трихлоретилен, формалдехид, толуен, бензол и ксилол. За да оптимизирате процеса на пречистване на въздуха, вероятно ще ви трябва повече от едно растение. Смята се за едно от най-лесните за отглеждане растения. 

5. Бръшлян

Стайни растения, които са полезни за вашето здраве

Бръшлянът пречиства до 90% от плесените във въздуха, които могат да предизвикат алергии и помага на хората с астма да дишат по-добре през нощта и да имат спокоен сън. Имайте предвид, че бръшлянът е отровен, ако се яде от домашни любимци или малки деца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay