Странните навици на кучетата и какво означават

Странните навици на кучетата и какво означават

Всеки собственик на куче е забелязал, че това обича да влиза в банята, заедно със собствениците си, върти се в кръг преди да легне или яде изпражненията си, когато е бебе. Ето какво означават странните навици на кучетата: 

1. Защо кучетата ви следват в банята

Ако кучето ви обича да ви гледа, докато седите на тоалетната, не се притеснявайте, косматият ви приятел не е нито странен, нито луд. Това всъщност е нормално поведение. Може да има няколко причини, поради които кучетата правят това:

Не иска да бъде само. Ако сте вкъщи, вашето куче просто иска да бъде с вас през цялото време и за него няма такова нещо като "време за мен".

Вашето куче е отегчено и любопитно. Да останеш вкъщи дълго време е много скучно за едно куче. Може да търси причина да има някаква дейност.

Кучето ви иска да е сигурно, че сте в безопасност. Кучетата са уязвими, докато се изхождат и мислят, че и хората имат нужда от защита. 

Странните навици на кучетата и какво означават

2. Защо кучетата ритат, когато ги почешете по корема

Това е напълно неволна реакция. Ако почешете или погъделичкате корема на кучето си, това може да го раздразни малко. Това се случва, защото нервите под кожата му са свързани с гръбначния мозък. Те се дразнят и изпращат съобщение до мускулите на краката да ритат, за да се отърват от дразнителя. 

3. Защо кучетата се въртят в кръг, преди да легнат

Тествани са 62 домашни любимци и се оказа, че повече от половината кучета са завъртяли поне един пълен кръг, преди най-накрая да легнат. Кучетата са били 3 пъти по-склонни да направят кръг, преди да легнат на неравна повърхност, отколкото на гладка повърхност.

Подобно поведение може да бъде обяснено от предците на кучетата, които трябвало да спят навън. Обикалянето около дадено място било начин да се натъпка тревата или снега, за да се създаде мека повърхност, като гнездо за спане.

4. Симулация на полов акт 

Това е често срещано поведение сред кучетата, което може да смути стопанина. Ветеринарните лекари казват, че това обикновено няма нищо общо с желанието за разплод. Има 3 причини, поради които домашните любимци го правят:

Това е опит да доминира. Вашето куче просто ви показва кой управлява ситуацията тук.

Това е знак, че кучето е стресирано и прекалено стимулирано. Те също могат да излязат извън контрол.

Това е признак на медицински проблем и може да сигнализира за инфекция или дразнене.

5. Защо кучетата спят върху дрехите ви

Освен факта, че дрехите ви могат да бъдат топли и удобни, вашето куче може просто да бъде привлечено от вашия аромат. Вие сте водача, така че те може да искат да усетят миризмата ви от съображения за сигурност.
Също така, вашето куче може да изпитва тревожност при раздяла с вас. Просто му липсвате.

6. Защо кучетата накланят глава, докато ви слушат

Те изглеждат толкова сладки, когато накланят глави. Но опитът да чуят звуци по-добре не е единствената причина да правят това. Някои лекари предполагат, че това им помага за зрението, така че когато наклонят главите си, те виждат по-добре. Ето защо малките кученца го правят повече, защото зрението им все още не е толкова развито.

Странните навици на кучетата и какво означават

7. Защо кучетата ядат изпражнения

В много случаи кучетата започват да се хранят сами, поради някакъв екологичен стрес. Това поведение се предизвиква от изолация, безпокойство и нужда от внимание.

Също така кучетата, които се хранят в близост до изпражненията си, могат да направят връзка между миризмите на храна и изпражненията. 

Малките кученца изяждат изпражненията си, защото така си набавят необходими полезни бактерии. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay