Стрес? 5 съвета как да го изгоним от живота си

Стрес? 5 съвета как да го изгоним от живота си

Колкото по-големи сме, с времето толкова повече стрес може да се настани в живота ни, понякога дори без да г осъзнаваме. Имаме повече неща за вършене и по-малко време да ги направим. Работа, финанси, връзки - обградени сме от потенциални възможности за напрежение и стрес. За да не се чувстваме зле и да успеем бързо да се справим с напрежението бързо трябва да вземем мерки по въпроса.

Помислете добре преди да се скарате с някого, дали това е вашата битка, правете правилните избори в живота си, живейте според възможностите си. За всеки човек е от голяма полза да се научи да приема доброто и лошото, което срещаме в ежедневието.

1. Нищо не е завинаги

Всичко е временно, независимо дали е лошо или добро. Събитията приключват, дори понякога да ни се иска да не е така и да не виждаме края. Проблемът, който ни притеснява сега вероятно ще изглежда като нещо много незначително след седмица или месец, или година. Всеки се бори с различни трудности и ситуации, но когато се тревожите за нещо прекалено много, просто си припомнете, че всичко отминава.

2. Няма нищо лошо да проявите малко твърдост и постоянство

Живеем в забързан свят, забързан живот,  в който дори новите технологии са остарели след една седмица. Всичко се случва изключително динамично, сякаш хората са в постоянно състезание да стигнат до следващата цел, да спечелят следващата сделка и така нататък.

Стрес? 5 съвета как да го изгоним от живота си

Спрете за момент и се запитайте: Необходимо ли е това за мен? Трябва ли да съм в безкрайно препускане постоянно?

Приоритизирайте нуждите си, не е необходимо да сте толкова безспирен, колкото винаги бихте искали. Дайте си време да изживеете щастие и хубави моменти. Всяко събитие, което постигате има стойност, но не се впускайте в безспирно събиране на трофеи. В един момент от живота си всеки осъзнава, че прекаленото желание за победа, упорстване и настойчивост понякога са положителни качества, но и много уморителни, склонни да са крайно изтощителни и стресиращи. Фокусирайте се върху едно нещо, в което сте много добри и берете плодовете на победата.

3. Обичайте себе си

Това може да бъде стресиращо само по себе си, но е важно да се погрижите и уверите, че правите необходимото за себе си. Няма думи като "може би" или "но", когато говорим за любов и грижа към себе си. Всеки дължи на себе си да си осигури любов и внимание. Можете да запишете на лист нещата, които харесвате в себе си, за да ги погледнете, когато се чувствате неуверени.

Стрес? 5 съвета как да го изгоним от живота си

4. Нещата се оправят

Просто вярвайте в хода на събитията и неговото положително развитие. Не бива да се тревожим за нещата, които са отвъд нашите граници на контрол, има някои неща в живота, които не зависят от нас, колкто и да се иска да е така. Когато мислите, че нещата ще се наредят по правилния начин, обикновено шанса това да стане е значително по-голям. Давайте най-доброто от себе си и се надявайте на най-добърия резултат. Ако нещата не се случат точно по начина, който сте очаквали не се притеснявайте. Дайте си малко време и помислете какви уроци ви носи това.

5. "Заслужавам да правя нещата, които обичам"

Когато минаваме през нещо трудно, на повечето от нас ни е необходимо само едно нещо - разсейване от проблема. Да се отдръпне и да погледнем за малко отстрани. Когато избягаме от ситуацията и направим нещо любимо света се променя в очите ни. Можем да си отвлечем вниманието с всичко, например с малка книжка за оцветяване, която да ни върне в детските години и да ни успокои. Направете нещо, което обичате, за да отвлечете вниманието си от стреса и да си подарите малко любов. Това може да бъде да вземете вана, да си направите маска за лице или просто да се разходите в парка, сами ще усетите кой е правилният избор.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay