Студентско пътешествие с малко пари? Възможно е!

Ето няколко трика...

Студентско пътешествие с малко пари? Възможно е!

Всички  са се сблъсквали с проблема на безпаричието, докато са студенти. Тогава доходите ни са ограничени, а разходите толкова много. Как, обаче, един беден студент да си позволи да пътува и да удовлетворя своята нужда от опознаване на красиви местности? Ние ще Ви дадем няколко съвета.

1. Използвайте градски и извънградски транспорт - Ако искате да посетите някое място, което е извън града, в който учите, а нямате шофьорска книжка, или дори и да имате Ви е прекалено скъпо да отидете с кола, то се доверете на обществения транспорт. Вярно, може малко да друса и да се наложи да видите какви ли не странни хора в него, но каузата си заслужава.

2.Използвайте студентските си карти - Те ще Ви отворят врати към много музеи и заблежителности. Някои от тях ще можете да ползвате с намален вход, а в други ще влезете напълно безплатно. 

3. Изберете си стая от общежитие! - Те са много по евтини. Срещу символична сума ще можете да прекарате една спокойна нощ. Не забравяйте, че не гоните комфорта, а приключението!

4. Прегледайте различни пътеводители  - чрез  тях ще можете да се запознаете какво има в градовете и кое е достъпно за Вас.

5.Не подценявайте храната от улицата - не си мислете, че щом я продават там, то тя е некачествена и не става за ядене. Така можете да се докоснете до местната храна. Не е нужно да давате сума ти пари за скъпи ресторанти!

6.Направете си план за това, което искате да видите - По този начин ще спестите пари, защото ще знаете предварително за какво са отделени, а няма да ги пилеетре за напразни неща.

7. Намерете си "свои" местенца в непознатия град - известните забележителности, за които всеки знае, са направени с цел печалба. Цените са изкуствено завишени именно заради туристите и чужденците. Всеки град, обаче, крие свои очарователни местенца, на които можете да видите много и да преоткриете факти за културата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay