Стюардеси разкриват 8 неща, които никога не бива да носите в самолет

Стюардеси разкриват 8 неща, които никога не бива да носите в самолет

Температурите в самолета са ниски, за да не позволят на пътниците да припаднат, а обувките ви може да активират летищните метални детектори. Комфортният полет е задължителен. Никой не иска да слезе от самолета, чувствайки се схванат, развълнуван или уморен. И това, което решите да облечете на летището, може да е фактор, допринасящ за това колко гладко ще протече пътуването ви.

Ние разбираме колко стресиращо може да бъде пътуването. Ето защо сме съставили списък с 8 неща, които не трябва да се носят по време на полет, за да може пътуването ви да протече възможно най-гладко.

1. Тесни дрехи

Тесните ви дънки може да изглеждат страхотно, но може да създадат неудобство. Добре е да носите нещо, което позволява правилното кръвообращение. Освен това по-дългите полети могат да ви изложат на риск от дълбока венозна тромбоза (кръвен съсирек, който обикновено се появява в крака). Това състояние може да се влоши от тесни дрехи.

Телата ни също са склонни да се подуват, когато сме високо във въздуха, така че е добре да сте с по-широки дрехи. 

2. Контактни лещи

Въздухът в самолета е различен от въздуха на земята. Това е така, защото въздухът в кабината циркулира и големите височини водят до по-ниска влажност. Този сух въздух може да дразни очите, особено за тези, които носят контактни лещи. Поради тази причина се препоръчва пътниците да носят очилата си вместо това.

3. Запалими материали

Въпреки че извънредните ситуации в полета са необичайни, винаги е добре да бъдете подготвени. Някои материали са запалими, като тънки тъкани, като памук и лен. По-дебелите тъкани обикновено се считат за по-безопасни за носене в случай на пожар.

4. Високи токчета

Случвало ли ви се е да останете без дъх докато стигнете до полета си? Това е така, защото летищата са големи места, които не са подходящи за високи токчета. Високите токчета могат да бъдат особено обезпокоителни при извънредни ситуации.

Освен това високите токчета не са изработени от еластичен плат и често могат да бъдат тесни. При дълги полети краката ни са склонни да се подуват, така че удобните, широки обувки са за предпочитане.

5. Не достатъчно слоеве дрехи 

Самолетите често се поддържат с по-ниска температура, за да се предотврати припадъци. Може да ви е по-студено от обикновено, защото не се движите. Ето защо е разумно да носите повече от един слой дрехи, за да можете съответно да се приспособите към температурите.

6. Метални аксесоари

Възможно е да има метал на места, които не бихте очаквали, като обувки, опаковки от дъвки и долната част на сутиена. Можете да преминете през сигурността на летището по-бързо, ако решите да не носите тези предмети или да ги премахнете и да ги съхранявате в ръчния си багаж. 

7. Сложни тоалети

Не обличайте дрехи, като гащеризон, например. Сложните тоалети не само затрудняват ходенето до тоалетната, но и могат да бъдат много неудобни за сядане. Избирайте прости и удобни тоалети. 

8. Парфюм и одеколон

Може да ви харесва миризмата на вашия парфюм, но другите във вашия полет може да не я харесват. Въздухът циркулира по време на полети и не можете просто да отворите прозорец, за да изпуснете миризмата. Също така не знаете дали хората имат алергии към съставките на вашия парфюм / одеколон или някой от вашия полет има астма. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay