Супер лесни есенни вечери: Пене с наденица и гъби

Още една рецепта за паста

Супер лесни есенни вечери: Пене с наденица и гъби

В поредицата "Супер лесни есенни вечери" ви предлагаме рецепти от различни държави, а ястията се приготвят бързо и лесно, за да се улесним в делничните вечери. Днес ще ви предложим още една рецепта за любимата ни италианска паста. Ето как да си приготвите пене с наденица и гъби:

Необходими продукти:

1 пакет паста пене

1 супена лъжица зехтин

2-3 пилешки наденици

200 грама гъби, нарезани на 4

прясно смлян черен пипер

сол

1/2 глава лук, нарязан

3 скилидки чесън, нарязани на ситно

1/4 чаша сухо бяло вино

1 чаша пилешки бульон

1/4 чаша сметана

1 чаша пармезан

200 грама бейби спанак

1/4 чаша пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Вземете една тенджера и сложете вода да кипне. Добавете малко сол и сварете пастата, според указанията на опаковката. Отделете 1/2 чаша вода от тази, в която сте варили пастата и я оставете настрана.

Вземете един тиган, изсипете зехтина в него и нарежете вътре наденицата, за да я запържите, до златисто.

Извадете наденицата и я оставете да изстине.

Междувременно, в същия тиган, изсипете гъбите. Подправете си със сол и черен пипер и ги запържете леко. Добавете лука и чесъна и ги оставете на котлона, докато омекнат. Добавете виното, пилешката наденица и сметаната.

Махнете тигана от котлона и добавете пармезана, спанака и магданоза.

Изцедете макароните от водата и добавете соса от тигана.

Поръсете с магданоз и сервирайте топло.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay