Как да си направите перфектното Гаспачо

Как да си направите перфектното Гаспачо

Сезонът на доматите е своя пик. Сега е моментът да им се насладим максимално. Още по-хубаво ще бъде, ако разполагате с домашна продукция, но и тези от магазина ще свършат добра работа.

Ние българите си имаме традиционна студена супа, а именно любимият на всички таратор. Днес обаче ще ви кажем как да си направите класическата испанска студена супа Гаспачо!

Необходими продукти:

1 кг домати, нарязани на четвъртинки

2 краставици краставици, обелени и нарязани

1/2 червена чушка, нарязана

1 скилидка чесън, смляна

2 с.л. винен оцет

1/2 ч.ч. вода

Зехтин

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 филийки селски хляб, нарязани на кубчета

2 с.л. тънко нарязан босилек

Начин на приготвяне:

Комбинирайте доматите, краставиците, черния пипер, чесъна, оцета и водата в купата на кухненски робот или блендер. Блендирайте до гладкост, след това добавете захтин и разбъркайте, за да се комбинират. Овкусете и подправете със сол, черен пипер и още оцет, ако е необходимо. Покрийте и охладете.

Междувременно в голям тиган на среден огън добавете малко зехтин, за да покрие дъното на тигана. Добавете хляба и го разбърквайте от време на време, докато стане златист и хрупкав. Свалете от огъня, подправете със сол и оставете да изстине.

За да сервирате, разпределете супата в купички и я поръсете с босилек, крутони и няколко капки зехтин.

Приятен апетит!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay