Седмица на супата: Минестроне за 30 минути

За стоплянето в петъчната вечер ще ни помогне и топлата супа, която се приготвя страшно бързо

Седмица на супата: Минестроне за 30 минути

Петъчно си мечтаем само да се приберем на топло, да хапнем нещо и да се сгушим на дивана с книга в ръка и чаша вино в другата. Първата седмица на декември официално я посветихме на супата. За стоплянето ще ни помогне, освен любимото ни вино, и топлата супа, за чиято рецепта се консултирахме с Kulinar.bg:

Необходими продукти

200 гр. зрял фасул
½ ч.ч. фиде
30 гр. масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 мл доматено пюре
¼ зелка зеле бяло
2 моркова
2 картофа
100 гр. грах

Начин на приготвяне

Сварете фасула в 2 литра вода, посолете и запазете водата.

Запържете в маслото морковите, лука, целината, магданоза и чесъна, нарязани на дребно.

Изсипете запръжката във водата от боба и прибавете зелето, картофите и граха.

Добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус.

Оставете всичко да ври на слаб огън 15 минути.

Прибавете 1/2 чаена чаша фиде и оставете да ври още 10 минути.

Добавете боба.

Сервирайте супата, поръсена с настърган кашкавал.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 09.12.2012|21:57
30 минути!!!! само при положение, че фасулът е предварително сварен !
6
Не е посочен 07.12.2012|20:04
Хубав вариант за супа която и аз бих се помъчил да направя.
5
Не е посочен 07.12.2012|19:50
Последно време съм се отпушила на супички, обаче тая с боб нещо не ме впечатлява.
4
Не е посочен 07.12.2012|18:33
Чудесна идея за супа, която се приготвя бързо, а е и доста питателна. Сега през зимата такива ястия са особено вървежни.
3
Не е посочен 07.12.2012|17:38
Със сигурност това не е супато от снимката, но пък е практична манджа за през зимата.
2
Не е посочен 07.12.2012|16:29
Някак си не си представям фасул на супа,ама пък изглежда интересно,може да се изпробва някой път, обикновено най-добрите ястия са най-неочакваните, и тези,за които имаме най-малки надежди за успех.
1
Не е посочен 07.12.2012|15:36
Не ме кефи ама изобщо в една таква супа да се слага нещо като чесън. Чесън мога да приемам само на пърленка, защото му се променя аромата, иначе съм категорично против.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay