Съвети за онлайн търговия през 2021 в новата Covid реалност

Съвети за онлайн търговия през 2021 в новата Covid реалност

С началото на февруари българското правителство и Националният Оперативен Щаб започнаха поетапно разхлабване на мерките, които бяха въведени във връзка с разпространението на корона вирусът. Към момента страната е с добри позиции по отношение на заболеваемостта на европейско ниво, интересът към поставянето на ваксината се увеличава, а управляващите се надяват да запазят тези позиции въпреки разхлабените мерки. Освен отварянето на търговските центрове и спортните зали се отварят училищните стаи за учениците от 5ти до 12ти клас, като това ще става в строг ред. На този фон и с бавното настъпване на пролетта се наблюдава и раздвижване в онлайн търговията.

Ръст при американските и европейските пазари

Европейските и американските пазари се радват на добри показатели в онлайн търговията. Възходящото движение и при двата е факт, от който следва да се възползват всички, които са запознати с ръководството за трейдъри, което може да се намери на трейд платформи като Admiral markets. Инвеститорите смятат, че макар и ръста на американската икономика да е слаб, в крайна сметка той ще продължи да нараства. Разбира се, пандемията ще се отразява негативно на трудовия пазар и на цялостното възстановяване на икономиката на САЩ през 2021 година.

Индексът DJIA нараства с около 1.8%, а този на S&P 500 се повишава с 1.64%. В същото време индексът Nasdaq Composite получава ръст от 1% само, поради по-ниската цена на акциите на Епъл. Ценните книжа на Tesla отчитат спад от 3%, макар че компанията е на печалба вече година и половина. Акциите на социалната мрежа Facebook отчитат леко поскъпване с 0.7%.

Част от този възход на Уолстрийт се дължи и на факта, че много платформи за търговия с акции отказват да търгуват с акции на няколко компании. Сред тях са GameStop, BlackBerry, Nokia, които изненадващо получиха учудващо голям ръст в последната седмица на търговия.

Тези акции станаха причина за битката между наложилите се големи хедж фондове и множеството индивидуални потребители, организирани във форума Wallstreetbets и социалната мрежа Reddit. В резултат хежд фондовете се принудиха да се отърват от късите си позиции, като това доведе до огромен ръст на акциите на компанията GameStop. Тези скокове в акциите на някои от компаниите показва, че търговията на Уолстрийт е уязвима.

Как да спечелим от онлайн търговия през 2021?

Онлайн търговията е цяло изкуство, но също и полезно умение и знание за 2021 година, което може да се усвои с нужното желание и отдаденост. Трейдърите са търговци на финансовите пазари, които са във връзка със служители на финансови институции като хежд фондове, банки и инвестиционни фондове. Те правят поръчки за продажба или закупуване на финансови инструменти като акции, облигации, валутни двойки, борсово търгувани фондове, борсови индекси и криптовалути. За разлика от инвеститорите, трейдърите държат отворени позициите за по-кратки периоди и имат по-активен подход. Какви трейдъри има и как печелят от онлайн търговия?

· Индивидуален трейдър – това е търговец, който търгува за собствена цел и сметка или за сметка на свой познати. Той поема финансов риск, но разполага и с голяма свобода на действие.

· Институционален трейдър – това е професионален трейдър, който търгува от името на и под шапката на дадена финансова институция. Този трейдър купува или продава акции на различни финансови инструменти под ръководството на работодателя си или неговите клиенти. Този търговец не поема финансов риск и работи както с физически лица, така и с компании които нямат собствен трейдърски отдел.

Трейдърите търгуват с различни финансови инструменти, както следва:

· Валути (така нареченият Форекс трейдър)

· Акции, индекси и облигации (познат още като Фондов трейдър)

· Суровини (или трейдър на суровини)

· Криптовалути (така познатият крипто трейдър)

Кариера на индивидуален трейдър

Работата на индивидуалния трейдър е много примамлива, но изисква отдаденост, трупане на знания и постоянно следене на новините и прогнозите за пазара. Предимствата на успешния трейдър се състоят във възможността за работа от всяка точка на света, без началник и работно време. Това си има и своите недостатъци сред които липса на сигурно възнаграждение, липса на солиден екип, следене на административни задачи като плащане на данъци, осигуровки и т.н.

Ако това не ви плаши е добре да помислите и да инвестирате в хубав обучителен курс, където да научите тънкостите на тази мечтана професия. Добре е да си направите офис кът с удобно бюро и още по-удобен стол, а след това да щурмувате света на онлайн търговията.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay