Съвети за успокояване на скалпа ви това лято

Съвети за успокояване на скалпа ви това лято

Горещото време може да предизвика многобройни проблеми с косата и кожата. Обикновено сърбящ и сух скалп, обриви по лицето и нежелан тен са дразнещи за всички.

Освен редовното почистване с мек шампоан, слънцезащитните методи като покриване на главата с шалове и избягване на излизане следобед, когато времето е най-горещо, до редовен масаж са едни от малкото подходи, които могат да ви осигурят здрав скалп.

Жизненоважно е да предпазите скалпа от прекомерна сухота. Докато прекаленото излагане на слънце ще окаже влияние на скалпа ви заради натрупване на прах и мръсотия поради прекомерно изпотяване, няколко други проблема могат да включват гъбични инфекции, дерматит, сърбящ скалп и най-често пърхот. Това най-накрая ще доведе до загуба на коса, слаба и суха коса, накъсани краища.

Единственият начин да контролирате този проблем е да се съсредоточите върху поддържането на скалпа сух и чист. Ето няколко лесни начина да поддържате скалпа си чист това лято.

Използвайте мек натурален шампоан:

Конвенционалните шампоани са по-склонни да изложат косата ви на сурови химически съставки, които могат да навредят на скалпа и косата ви с ужасни дългосрочни ефекти. Използването на естествени шампоани може да помогне на косата да се чувства по-мека и гладка, като същевременно засилва естествения й блясък.

Мийте косата си поне три пъти седмично:

Никога не правете компромиси при миене на косата. Това е сигурен начин да поддържате скалпа си чист през лятото. Поради прекомерното изпотяване, натрупването на мръсотия по скалпа в крайна сметка ще навреди на косата ви. Измиването на скалпа с вода ще почисти скалпа ви и ще поддържа косата ви свежа и блестяща. Също така е най-добре да оставите косата ви да изсъхне естествено.

Пийте много вода:

Хидратирайте се, това може да направи магия за скалпа и косата ви, така че не забравяйте да пиете минимум осем чаши вода на ден. Консумирайте също е свежи плодови и зеленчукови сокове.

Избягвайте стилизиращи продукти:

Твърде честото използване на стилизиращи продукти може не само да навреди на косата, но и да увреди скалпа. Силно се препоръчва да не се подлагате на никакви стилизиращи процедури.

Яжте здравословни ястия:

Абсолютно необходимо е да имате предвид какво ядете. Важно е да се спазва добре балансирана диета. Опитайте се да включите повече омега-3, много зърнени храни, просо и леща в ежедневния си прием. Научете се да вечеряте рано и количествата да са минимални.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay