Съвети как да прекарате уикенд, насочен към природата

Съвети как да прекарате уикенд, насочен към природата

Когато мислите за екологичен начин на живот или начини за намаляване, повторно използване и рециклиране, трябва да се подготвите за малко повече работа. Компостирането изисква събиране на остатъци, изнасянето им до компостната купчина и обръщане на мръсотията. Рециклирането изисква разделяне и съхранение (и дори тогава може да не го правите правилно). Повторното използване на предмети също често включва малко изобретателност.

Ето няколко начина да не харчите:

Вместо да ядете навън или да купувате повече хранителни стоки, изчистете килера и хладилника, за да си приготвите храна през уикенда.

Вместо да купувате организиращо решение или декоративен предмет, първо пазарувайте у дома си. Вижте дали имате нещо, което би могло да ви свърши работа, и ако не, вземете назаем.

Ако имате нужда от кухненски уредr или пък инструмент за градината, вижте дали вашият съсед не може да ви помогне, вместо веднага да отивате до магазина.

Имате нужда от нова книга за четене? Предложете на приятел да се размените някакво заглавие или отидете в библиотеката.

Опитайте се да си направите свои почистващи препарати. Не забравяйте, че оцетът, сапунът и содата за хляб са полезни на толкова много места.

Изберете да използвате хидратиращ крем, шампоан или грим от тестерни опаковки. Така изчиствате бъркотията от чекмеджетата си, като се уверите, че използвате продукти в срок, преди да се развалят.

Искате да си купите нова дреха? Вместо това се разровете в гардероба си и сме сигурни, че ще откриете някои "нови" неща, за които се забравили.

Балконът ви се нуждае от ново растение? Този уикенд вместо да пазарувате, плевете, пресаждайте, подрязвайте растенията, които вече имате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay