Съвети как да спазите новогодишните си обещания

Съвети как да спазите новогодишните си обещания

Не сте единствените, които започват да забравят новогодишните си обещания. Много нисък процент от хората всъщност се придържат към решенията си. Макара това да изглежда невъзможно, има няколко трика, с които да си помогнете.

Определете правилно целите си. Не записвайте в списъка си просто "искам да отслабна" или "искам да спестя пари". Вместо това дефинирайте правилно целта си, като посочите точната сума, която желаете да спестите и да изхарчите. Повтаряйки си тези числа постоянно, те ще влязат в ролята на бустер, който ще ви дава сили в точния момент.

Проследявайте вашия напредък. Не си мислете, че малкото постижение не означава нищо. Не забравяйте, че то допринася за големия напредък. Всяко изменение означава, че все още сте на път да постигнете новогодишните си решения. Всяко малко нещо е от значение.

Обявете целите си на семейството и приятелите си. Започнете да говорите за тях повече, дори ако изглежда неудобно. Това е смел ход, но ще ви спечели нужната подкрепа от близките ви, които от своя страна ще ви мотивират да останете фокусирани в спазването на обещанията си. Това ще увеличи шансовете ви за успех.

Оградете се с положителни цитати. Окачването или залепването на позитивни и мотивационни цитати на огледалото, на стената или на бюрото ви е прекрасна практика, за да останете мотивирани. Колкото и лесно да звучи, отпечатайте най-любимите си цитати, скоро ще забележите, че се чувствате по-позитивни.

Започвайте отново. Има моменти, в които отказването или облекчаването на целите ви изглежда като единствената опция, за да запазите здравия си разум. Но това не е вярно. Дори ако сте спрели по средата, приемете това като напомняне, за да се върнете отначало и да започнете отново. Няма да постигнете целите си, като стоите на едно място. Признайте грешките си, не се срамувайте и започвайте отново в най-кратки срокове.

Планирайте целите си в календара. Не правете компромиси. Може да ви се прииска да пропуснете ден във фитнеса или просто да похарчите спестяванията си. Ако планирате постиженията си, ще можете да се фокусирате по-добре върху тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay