3 най-чести причини за болка в интимната област

3 най-чести причини за болка в интимната област

Няма съмнение, че болката в областта на половите органи е неприятна и често непоносима. Тя прави живота ви по-сложен, отколкото трябва да бъде. На всичкото отгоре влияе и на психиката ни като ни кара да изпитваме паника, чудейки се откъде идва болката.

Но кои са най-честите причини да изпитваме подбен дискомфорт?

Гъбични инфекции

Най-често срещаните симптоми на гъбични инфекции са по-скоро от страна на сърбежа и паренето. Но за жалост могат да бъдат болезнени. Гъбичките могат да засегнат вътрешността на вагината или областта извън вагината, което може да причини подуване и зачервяване. Възможно също е да получите необичайно вагинално течение.

Въпреки че можете да лекувате гъбична инфекция с лекарства без рецепта, най-добре е да потърсите мнението на лекар, особено ако за първи път се сблъсквате със състоянието. Вашият гинеколог ще извърши преглед и ще ви предпише противогъбично лекарство, което да използвате, докато симптомите изчезнат.

Бактериална вагиноза (BV)

Бактериалната вагиноза също може да причини сърбеж и вагинален дискомфорт, но течението ви вероятно ще бъде по-воднисто и придружено от неприятна миризма. Състоянието се причинява от свръхрастеж на бактерии във влагалището.Обикновено вагината е населена с добри бактерии, които поддържат pH на вашата вагина в баланс. Но когато добрите бактерии отстъпят по брой на лошите, тогава можем да говорим за бактериална вагиноза.

Ако имате бактериална вагиноза, един бърз прием на антибиотици (обикновено хапче или крем) от Вашия лекар може да ви отърве от всички симптоми.

3 най-чести причини за болка в интимната областPexels

Полово предавани инфекции (ППИ)

Херпес, хламидия, гонорея - като цяло всеки вид полово предавана инфекция може да причини болка там долу. Конкретно при херпеса, той обикновено е свързан с нерв или възпаление. Той обикновено се характеризира със специфични лезии, които можете да видите и да усетите на допир.

Болката от други ППИ обикновено идва от общо възпаление - подуване на вагиналната тъкан, която е склонна да бъде чувствителна към болка и дискомфорт, както и парене и сърбеж.

При съмнение за ППИ незабавно се консултирайте в Вашия лекар, за да можете да се преборите с инфекцията възмжно най-бързо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay