6 хобита, които ще Ви спасят от стреса

Да го прогоним!

6 хобита, които ще Ви спасят от стреса

В ежедневието, което живеем, неминуемо е да сме стресирани. И отвсякъде ни предлагат различни методи за справяне със стреса. Най-доброто, обаче, според нас, е човек просто да е зает с нещо, което обича, да е активен. Затова ние ще Ви предложим 6 страхотни неща, които да превърнете в свои хобита и да спрете да сте стресирани.

Фотографията - Не са Ви нужни скъпи апарати, все пак това е хоби. Не е нужно да бъдете като професионалистите. Можете да снимате и с някой по-евтин, или дори с телефон. Това ваше хоби ще Ви накара да видите нещата под друг ъгъл, от друга гледна точка и буквално, и преносно. Ще се научите да се наслаждавате на момента и да запечатвате спомените си. Нима не е безценно това?

Градинарството - Разбираемо е защо Ви го препоръчваме. Ще сте навън на чист въздух, сред вашите плодове, зеленчуци и растения. Също така на зима всички ще са Ви били благодарни, че сте се врели повечко сред чушките и доматите.

Оцветяване с флумастер - Според учените оцветяването е най-добрият начин за намаляване на стреса. Вие ще сте концентрирани и фокусирани върху задачата да не излизате извън контурите, което ще Ви направи по-внимателни и по-малко стресирани.

Готвенето  - Самата мисъл, че ще приготвите храна за любимите си хора Ви зарежда. Това Ви кара да се стараете и да вложите всичко от себе си, а и една манджа няма  как да стане хубава, ако се прави с нерви и стрес, нали?

Йога - Тя ще Ви отведе далече от проблемите Ви, в един по-хубав свят, от който може и да не пожелаете да се върнете.

Четене - По този начин също се пренасяте в един различен свят, въображението  Ви работи, рисува образи, и дори работейки, си отмаря.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay